Ja lista e detyrave që BE-ja i ka ngarkuar shtetit shqiptar
Albeu.com
Bëhet fjalë për 19 detyrat kryesore që Bashkimi Europian i ka ngarkuar shtetit shqiptar. Ja lista e këtyre detyrave ...1- Ngritja e sistemit të zgjedhjeve të lira, të barabarta, të përgjithshme dhe periodike
2- Lufta kundër korrupsionit
3- Lufta kundër krimit të organizuar dhe trafiqeve
4- Përmirësimi i sistemit gjyqësor
5- Liria e shprehjes dhe liria e mediave
6- E drejta e pronës. Kthimi ose kompensimi i tyre
7- Zgjidhja e krizës energjetike
8 -Të drejtat e minoriteteve kombëtare dhe kulturore
9 -Policia
10- Stabiliteti politik dhe funksionimi i institucioneve demokratike
11- Respektimi i të drejtave të njeriut nga organet e zbatimit të ligjit. Të drejtat e të miturve dhe grave.
12- Shoqëria civile
13- Krijimi i lehtësive ligjore dhe administrative për kompanitë dhe biznesin e huaj në Shqipëri
14- Bashkëpunimi rajonal midis Shqipërise dhe vendeve të Ballkanit
15- Politikat e vizave, sistemi i azilit, menaxhimi i kufijve dhe kontrolli i emigrimit ilegal
16- Funksionimi i administratës publike shqiptare dhe mbrojtja e nëpunësit civil
17- Decentralizimi i pushtetit vendor
18- Përmirësimin e menaxhimit të doganave
19- Krijimi i sistemeve më të mira për kontrollin e brendshëm dhe të jashtëm publik financiar.
Shtuar më 07/11/2005, ora 19:16
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori