1.6 ton kokainë, kapet në Shkodër me çanta me para bosi i grupit
Italia hap 30 000 vende pune, kush mund të aplikojë
Italia ka hartuar një draft ligjor për pranimin e 30 850 emigrantëve nga vendet ekstra komunitare mes të cilave dhe Shqipëria për punësim sezonal gjatë vitit 2019.

Ky draft ligjor ka gjetur aprovimin e Ministrisë së Brendshme italiane me kushtin e kërkuar nga ministri Salvini që të mos pranohen të hyjnë në Itali emigrantë nga vendet që nuk janë bashkëpunues me qeverinë italiane në sistemin e riatdhesimit të emigrantëve jo të rregullt.

Ministri i Brendshëm italian ka propozuar hartimin e një ” black list” të vendeve që nuk pranojnë nënshkrimin e marrëveshjeve për kthimin në vendim e origjinës të emigranteve ilegalë, vende si Senegal, Mali, Uganda, Pakistan, Bangladesh etj.

Ndër 30 850 leje të rregullta qëndrimi që parashikohen të lejohen nga Ministria e Brendshme italiane, mbi 18 mijë janë parashikuar të jepen për emigrantë që do të punësohen gjatë sezonit të verës në fermat bujqësore e mbi 12 mijë të tjerë u jepet mundësia të konvertojnë lejet e qëndrimit për motive studimi, humanitar, apo shëndetësor në leje qëndrimi pune sezonale.

Ndërsa 3 mijë leje të tjera qëndrimi do të vihen në dispozicion të emigrantëve që zotërojnë një leje qëndrimi sezonale e mund ta konvertojmë në leje me afat më të gjatë qëndrimi.

Dekret ligji për pranimin e kuotave të reja të emigrantëve për vitin 2019 pritet të miratohet nga Këshilli i Ministrave i qeverisë Italiane. /Ora News/
Shtuar më 28/02/2019, ora 15:40
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori