Instituti per Raportimin e Luftes dhe Paqes: Do te ishte gabim te ndryshonte qeveria
Albeu.com
LONDER - "Ne momentin e tanishem vendimtar per Kosoven do te ishte gabim te ndryshohet qeveria me pervoje dhe e suksesshme."LONDER -"Ne momentin e tanishem vendimtar per Kosoven do te ishte gabim te ndryshohet qeveria me pervoje dhe e suksesshme, ministrat e se ciles edhe pa kryeministrin Ramush Haradinaj i cili i eshte dorezuar vullnetarisht ne Gjykaten e Hages, jane te gatshem te punojne si ekip dhe te arrijne perparim" theksohet ne tekstin e Institutit per Raportimin e Luftes dhe te Paqes (IWPR) nga Londra. "Perkunder kritikave fillestare nderkombetare e vendore qeveria e Ramush Haradinajt u tregua efikase ne zgjidhjen e ceshtjeve nga kompetencat e institucioneve kalimtare te veteqeverisjes, e sidomos ne procesin mbi te gjitha te rendesishem te zbatimit te standardeve" vleresohet ne tekstin autorial per IWPR te ish keshilletarit politik te kryeministrit te Kosoves, Ardian Gjinit. Merite te madhe per kete autori ia pershkruan faktit se kjo eshte qeveria e pare e Kosoves e cila eshte krijuar si rezultat i konsensusit politik te partnereve te koalicionit dhe pa implikime te bashkesise nderkombetare. Nga dorezimi i Haradinajt ne Gjykaten e Hages, jane gjithnje e me te medha kerkesat per kthimin e modelit te vjeter te koalicionit te gjere, e kjo ide ka mbeshtetje me te madhe te partive opozitare te Kosoves, nenvizon analiza e IWPR.
Shtuar më 20/03/2005, ora 17:49
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori