Imamët letër MASH: Mos i ndaloni ferexhetë në shkolla
Imamët e 71 xhamive në të gjithë vendin i kanë drejtuar sot një kërkesë zyrtare
ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, ku kërkojnë rishikimin e ligjit të ri për arsimin paraunivesritar i cili ndalon ferexhetë në shkolla.

Imamët e 71 xhamive shprehen se një nismë e tillë ligjore është në shkelje të së drejtës së besimit të shtetasve që i përkasin fesë islame të cilët ndjekin shkollat 9-vjeçare apo shkollat e mesme publike.

Ministria e Arsimit ka hartuar së fundi një projektligj për arsimin parauniversitar në të cilin thuhet se janë të ndaluara simbolet fetare në shkolla.
Shtuar më 11/01/2011, ora 12:04

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori