Sejko: Inflacioni dhe ruajtja e stabilitetit të çmimeve objektiv i BSH
Objektivi i Bankës së Shqipërisë është mbajtja nën kontroll i inflacionit dhe ruajtja e stabilitetit të çmimeve. Guvernatori Genti Sejko, i cili prezantoi në komisionin parlamentar të Ekonomisë dhe Financave raportin e Bankës së Shqipërisë për vitin 2014, nënvizoi se objektivi i institucionit që drejton është ruajtja e stabilitetit të çmimeve.

“Vëmendja e Bankës së Shqipërisë është përqendruar në mbajtjen në kontroll të inflacionit dhe ruajtjen e stabilitetit financiar. Rezultatet kanë qenë pozitive. Objektiv i Bankës së Shqipërisë është ruajtja e stabilitetit të çmimeve”, theksoi Sejko.

Duke folur për politikën monetare, Guvernatori i BSH-së tha se “politika monetare është zbatuar nën presione të ulëta presioniste”, ndërsa theksoi nevojën që “politika monetare duhet të jetë lehtësuese edhe në vitet e ardhshme”. /albeu.com/


Shtuar më 29/04/2015, ora 13:13

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori