Flet për herë të parë kundërshtari i tmerrshëm i Zani Caushit
Gazmend Braka, i njohur ndryshe si Gaxhai, u arrestua në vitin 1997 për kryerjen e një sërë krimesh me bazë në qytetin e Vlorës.
Banda e drejtuar prej tij ishte me qendër në Cerkovinë, ndërsa krimet kryheshin në mënyrë të organizuar në të gjithë qytetin. Kundërshtari më i madh për të ishte banda e ngritur nga Zani Caushi.

Për herë të parë që kur provoi prangat në duart e tij, Gaxhai pranoi të flasë për gazetën Shekulli.

I vetëm në dhomën qeli, takimet me familjarët të rralla. Qëndron i vetëm në dhomën e vogël të sektorit VIP që ndodhet në katin e dytë të godinës brenda së cilës janë akomoduar edhe dhjetëra të tjerë, dënuar me burgim të përjetshëm.

Cila është jeta juaj brenda këtyre mureve?

Jemi mësuar tashmë. Unë u bëra 40 vjeç. Jam futur fëmijë në burg dhe tashmë e di se çdo të thotë qëndrosh në qeli. Dita është shumë e thjeshtë, përgatis ushqimin dhe pastaj mundohem të bëj pak gjimnastikë. Është fare e thjeshtë.

Kush është miku juaj më i mirë këtu?

Nuk do ta besoni po të them se mikun më të mirë e kam televizorin. Gjatë ditës shkëmbejmë edhe ndonjë bisedë të shkurtër me shokët e sektorit.

Sa herë zhvillon takime me familjarët?

Takimet i kam rralla. Familjen nuk e kam në Shqipëri. Prej disa kohësh ata ndodhen në Gjermani. Kam tre fëmijë. Vajzën e madhe e kam 16 vjeçe dhe dy djem, njeri 14 dhe 10 vjeç. Fakti që janë jashtë shtetit më pengon të takohem me ta. Familjarët e tjerë i takoj më rrallë.
Shtuar më 13/02/2017, ora 09:51

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori