Fisher pro zgjidhjes sa më të shpejtë të statusit të Kosovës
Albeu.com
Ish Ministri i Jashtëm Gjerman, Joschka Fischer në një koment që kabër në lidhje me çështjen e Kosovës ka theksuar se ‘ Ka ardhur koha që të zgjidhet statusi i Kosovës në mënyrë të përhershme,...Ish Ministri i Jashtëm Gjerman, Joschka Fischer në një koment që kabër në lidhje me çështjen e Kosovës ka theksuar se ‘ Ka ardhur koha që të zgjidhet statusi i Kosovës në mënyrë të përhershme, në të kundërtën stabiliteti që kanë sjelle Kombet e Bashkuara në Kosovë dhe rajon nuk do të zgjase’
Sipas tij, vizioni i Serbisë që të rikthej Kosovën përsëri nën qeverisjene eSerbisë injoron realitetin duke shtuar gjithashtu se ajo që kërkohet tani është dëshira për të miratuar dhe implementuar planin e Ahtisarit.
Sipas Fischer, një Kosovë e fuqishme dhe stabile kërkon gjithashtu edhe një Evropë unike dhe sipas tij gjatë muajve të ardhshmën do të merret një vendim thelbesor që do të sfidoje kapacitetet e Bashkësisë Ndërkombëtare.
Shtuar më 12/04/2007, ora 13:39
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori