Eskperti i lartë thirrje prindërve: Mos ngatërroni koronavirusin me ftohjen e fëmijëve!
Fëmijët që vuajnë vetëm nga bllokimi dhe ‘hundët e lëngshme’ absolutisht nuk kanë koronavirus.

Një studiues dhe ekspert i lartë ka dalë në përfundimin pas studimit, se prindërit dhe mësuesit në këtë rast nuk kanë nevojë as të shqetësohen dhe as të marrin masa për të bërë tamponin.

Një fëmije më ftohjen e motit mund t’i ndodhë që brenda tre muajve të preket mbi 2-3 herë nga virozat dhe nisur nga fakti që kjo mund të ngatërrohen me simptomat e koronavirusit, studiuesit janë duke punuar për të ndihmuar sadopak në këtë drejtim.

paralajmëruar mes thirrjeve që britanikët të ndalojnë testimin e panevojshëm.

Profesori Tim Spector, nga “King’s College London”, për të siguruar prindërit se simptomat kur hunda është e lëngshme, së bashku me mbingarkesën dhe teshtitjen, tha se kjo është një ‘shenjë e sigurt’ se ata kanë një të ftohtë dhe jo Covid-19.

Matt Hancock ka pohuar se prindërit që kërkojnë të bëjnë teste për fëmijët, në vend që të mbrojnë fëmijët nga ftohjet, po kontribuojnë në rritjen e kërkesës për shërbimin e testimit të Covid në Britani, i cili ka krijuar kaos gjatë javës së kaluar.

Edhe në vende të tjera të Europës, me rifillimin e shkollës, situata paraqitet gati e njëjtë.

Tani frika është e lartë se shkollat ​​dhe zyrat edhe mund të mbyllen.

Njerëzit me simptoma të lehta nuk mund të provojnë nëse janë negativë. Zyrtarët thonë se një e katërta e britanikëve që testohen nuk janë ‘të ligjshëm’.

Sot u pohua se fiasko e testimit ka goditur pothuajse çdo shkollë në Mbretërinë e Bashkuar.

Deri në 25,000 mësues në Angli aktualisht janë detyruar të qëndrojnë në shtëpi dhe të vetë-izolohen.

Profesor Spector, i cili drejton aplikacionin Studimi i Simptomës së Koronavirusit, tha se simptomat më të zakonshme të Covid-19 për fëmijët e moshës shkollore janë lodhja (55 përqind), dhimbjet e kokës (55 përqind) dhe ethet (49 përqind) .

Për krahasim, simptomat më të zakonshme tek të rriturit janë lodhja (87 përqind), dhimbja e kokës (72 përqind) dhe humbja e nuhatjes (60 përqind).

As fëmijët, as të rriturit, kur preken nga COVID nuk i kanë hundët të lëngshme. Në këtë rast ata ose janë të ftohur, ose janë prekur nga ndonjë virozë ose grip sezonal.

Situata mund të komplikohen edhe më shumë, kur moti të ftohen dhe numri i rasteve me viroza të shtohen, çka simptoma të tilla do të ngatërrohen me COVID dhe kjo mund të krijojë kaos në shkolla.

Në vendet e zhvilluara po punojnë ekipe të specializuara, që rekomandojnë mësuesit dhe prindërit, që të mos shqetësohen kur nuk ka vend për shqetësim, teksa po identifikojnë se cilat simptoma nënkuptojnë, se dikush nuk ka koronavirus.

Nga studimi që përfshiu të dhëna nga 4 milion njerëz u zbulua se hunda e lëngshme ishte një shenjë ‘e sigurt’, që dikush nuk kishte Covid-19.

Tim Spector tha se ka një ndryshim në simptoma edhe midis grupeve të moshave – dhe se temperatura e lartë standarde, kolla e vazhdueshme dhe humbja e shijes janë shenja, të cilat mund të kërkojnë testin e e tamponit.
Shtuar më 17/09/2020, ora 18:27

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori