"Është për të ardhur keq", Soreca tregon çfarë është thelbësore pas ndryshimeve kushtetuese
Ambasadori i Bashkimit Europian në Shqipëri ka reaguar në lidhje me ndryshimet kushtetuese, duke u shprehur se ndryshimet në Kodin Zgjedhor duhet të gjejnë dakordësinë në Këshillin Politik, teksa shton se kalimi i marrëveshjes së 5 Qershorit në Kuvend më 23 korrik përmbush kushtin e vendosur nga Këshilli për hapjen e negociatave.

” Ndërsa pranojmë miratimin Parlamenti i disa ndryshimeve në Kushtetutë në lidhje me sistemin zgjedhor, është për të ardhur keq që nuk është dhënë më kohë në fazën përgatitore për të gjetur një kompromis me të gjitha palët në kuadër të Këshilli politik. Ndryshimet në kodin zgjedhor të miratuar nga Parlamenti më 23 korrik për të zbatuar marrëveshjen e 5 qershorit, bazuar në rekomandimet e OSBE / ODIHR, kanë përmbushur kushtin e vendosur nga Këshilli kur vendosni të hapni negociatat e pranimit në Mars..

… Tani është thelbësore që ndryshimet në kodin zgjedhor të nevojshme për zbatimin e ndryshimeve kushtetuese, me referencë të veçantë në listat e hapura dhe rolin e koalicioneve parazgjedhore, të diskutohen siç duhet me të gjithë aktorët politikë në Këshillin Politik në një mënyrë bashkëpunuese dhe gjithëpërfshirëse përpara se të votohej në Parlament.”- shkroi Soreca në Twitter.
Shtuar më 30/07/2020, ora 15:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori