Ekpspertët mbështesin ngritjen e kooperativave bujqësore
Kreu i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar (KASH) Enver Ferizaj u shpreh prej vitesh janë ndërmarrë iniciativa për krijimin e këtyre organizimeve të fermerëve në formë kooperativash, por nuk kanë funksionuar pasi mungonte baza ligjore.


Sipas tyre, kjo kategori duhet të përjashtohet totalisht nga taksat, pasi nëse fermerëve u duhet të paguajnë taksa, ata janë të prirur të zgjedhin daljen në treg të vetëm.
"Krijimi i kooperativave në vend do të thotë prodhime të kontrolluara dhe cilësore, si dhe daljetreg me një kosto më të ulët"-thonë ato, duke nënvizuar se edhe qytetari i thjeshtë ka përfitim të dyfishtë nëse fermerët bashkohen në shoqëri bujqësore, pasi konsumon produkte më të sigurta dhe i blen ato me çmime më të ulëta. /albeu.conm/
Shtuar më 30/03/2012, ora 18:30

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori