Edi Rama: Srebrenica, tragjedi që rëndon shpirtin tonë, mosndëshkimi nuk është opsion!
Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reaguar në cilësinë e Kryetarit të OSBE-së ditën e sotme për masakrën e Srebrenicës, ku tha se për të kujtuar këtë krim mizor, duhet të shkojmë përtej përkujtimit dhe fjalëve, dhe të mësojmë në mënyrë aktive mësimet.

“Shkalla dhe varfëria e këtij genocidi është një tragjedi që rëndon shpirtin tonë sot, njëzet e pesë vjet më vonë,” tha ai. “Unë i respektoj viktimat që u vranë pa mëshirë dhe ofroj ngushëllimet e mia të thella për familjet e atyre që vdiqën.”

Kryeministri tha se ishte i mërzitur dhe i shqetësuar nga një prirje në rritje për të rishkruar historinë e krimeve që u shpalosën në Srebrenica dhe zonat përreth në verën e 1995">1995.

“Revizionizmi me qëllim të keq i historisë mund të çojë në të njëjtat gabime dhe krime që po bëhen përsëri. Gjyqtarët vendas dhe ndërkombëtarë kanë dokumentuar atë që ndodhi në Srebrenicë dhe afërsinë e saj në 1995">1995.

Kjo nënvizon domosdoshmërinë e shërbimit të drejtësisë. Mosndëshkimi nuk është një opsion,” tha ai. “Ne gjithmonë themi se Srebrenica nuk duhet të përsëritet kurrë, por vetëm disa vjet më vonë pati një konflikt shkatërrues në Kosovë.”

Ai përfundoi: “Përgjegjësia për krimet u takon atyre që i kryen. Por shoqëritë janë gjithashtu fajtore nëse nuk mbajnë mend dhe mësojnë nga mësimet e asaj që ndodhi në Srebrenicë. “
Shtuar më 11/07/2020, ora 17:16

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori