DOKUMENTI/ E pabesueshme, Enver Hoxha punonte vetëm 4 orë në ditë, largohej gjatë muaj në vit

Pëlqej
Ish-kreu i Arkives ne Ministrinë e Brendshme, Kastriot Dervishi, ka publikuar një vendim që hedh dritë mbi punën dhe pushimin që duhet të bënte ish-diktarori Enver Hoxha.

Në këtë vendim, që shihni, atij i urdhërohej të merrte pushim për t’u çlodhur dy herë në vit, për një periudhe jo më të shkurter se tre muaj, nderkohe qe cdo dite nuk duhet te punonte me shume se 4 ore.

Postimi i plotë:

Sa shumë lodhej komandanti

Në vitin 1958 Byroja Politike, pa diskutim dhe propozim, miratonte një vendim që kufizonte kohën e punës të sekretarit të parë. Vendimi që bashkëlidhet, justifikohet me domosdoshmërinë e ruajtjes së shëndetit të udhëheqësit, pikërisht në kohën kur klasës punëtore dhe fshatarësisë kooperativiste i kërkohej të rriste normat dhe orët e punës. Mirëpo çfarë pune bënte Enveri? Tematika e mbledhjeve dhe vendimmarrja vetëm thelb dhe cilësi nuk kanë.

Shtuar më 16/10/2017, ora 12:36
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori