Kush janë personat që do të kryejnë Vettingun në Polici
Ministria e Brendshme ka bërë të ditur të gjithë emrat që janë përzgjedhur në radhët e kandidatëve pwr komision të jashtëmvlerësimit dhe sekretariatit teknik për vettingun në polici, Gardë e SHÇBA.

Bordi i Përzgjedhjes, në mbështetje të nenit 9, 10, të ligjit nr.12/2018 “Për vlerësimin kalimtar dhe periodik të punonjësve të Policisë së Shtetit, Gardës dhe SHÇBA, në Ministrinë e Brendshme”, VKM nr. 14, si dhe pas përfundimit të procedurës, përzgjodhi anëtarët e KomisionitJashtëmVlerësimit:

Procesit të Vettingut mund t’i nënshtrohen edhe ish-punojësit e liruar edhe pse ligji nuk lejon pranimin e tyre nesë kanë më shumë së 2 vite që janë larguar nga radhët policisë.

Anëtarët e KomisionitJashtëmVlerësimit:

1. Ana Kapaj
2. Artur Baku
3. Marjeta Gjelaj
4. Sonila Kadareja
5. Viktor Bërdo

Nga kandidaturat e përcjella nga Rektorati i Universitetit të Tiranës u përzgjodhën kandidatët:

1. Ela Kërka
2. Elda Kuka (Balili)
3. Elida Liko
4. Ledian Rusta
5. Mirela Ujkani (Miti)

Anëtarë zëvendësues të anëtarëve të KomisionitJashtëmVlerësimit u përzgjodhën kandidatët, sipas renditjes:

1. Nertila Sadedini (Murati)
2. Bledar Ilia
3. Arta Lleshi
4. Elton Muça

Anëtarë të Sekretariatit Teknik u përzgjodhën kandidatët:

1. Amarildo Kurti
2. Arta Lleshi
3. Eralda Bajollari
4. Erjena Bashari
5. Erlisa Shkodrani
6. Floris Muho
7. Gent Pejo
8. Gëzim Selmani
9. Ilva Mitro
10. Iva Guçe
11. Klevi Hajdini
12. Marjana Çela
13. Marjeta Përlala
14. Suela Pashaj
15. Laert Elmazaj

Inspektoriati i lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave ka caktuar si anëtarë të KomisionitJashtëmVlerësimit, punonjësit:

1. Elvira Dabërdaku, inspektor
2. Adriana Meko, inspektor
3. Zamira Gjini, inspektor
4. Alban Laska, inspektor
5. Besnik Hodo, inspektor

Anëtarë zëvendësues janë:

1. Dhimitrulla Spiro, inspektor
2. Vjollca Koçollari, inspektor.

Përzgjedhja e KomisionitJashtëmVlerësimit dhe Sekretariatit Teknik i hap rrugë nisjes së procesit të Vettingut nga niveli i lartë drejtues për rreth 300 drejtues në Polici, Gardë e SHÇBA.

Më tej procesi i Vettingut do të përfshijë gjithë strukturat në çdo nivel./albeu.com/
Shtuar më 09/02/2019, ora 10:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori