KPA shkarkon nga detyra anëtarin e KLP-së
Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka vendosur që të shkarkojë Besnik Canin.

Ky vendim ka bërë që Këshilli i Lartë i Prokurorisë me largimin e tij të mbetet me 10 anëtarë.

Besnik Cani u konfirmua në detyrë më 27 nëntor 2018 nga trupa gjykuese e udhëhequr nga Olsi Komici, me relator Lulzim Hamitaj dhe anëtare Brunilda Bekteshi.

Dy javë më pas, Cani u zgjodh anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë megjithëse kishte probleme me pasurinë. Por vendimi i KPK për Besnik Canin u ankimua nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) dhe pas tyre edhe nga Komisioneri Publik të cilët kritikuan vendimin e konfirmimit në detyrë të tij, pavarësisht problemeve të shumta me pasurinë, aftësitë profesionale dhe shkeljen e etikës.

Sipas Komisionerit Publik, vendimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ishte “kontradiktor dhe jo-bindës” dhe se ishte marrë në interpretim të gabuar të ligjit.

Shtuar më 27/02/2020, ora 10:17

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori