DW: Vendimi i Holandës hedh hije në shpresat për negociatat
Ka shkaktuar një valë reagimesh vendimi i parlamentitHolandës për të vendosur regjimin e vizave me Shqipërinë. Në një raportim të deklaratave që bën Deutsche Welle në faqen e saj online përmenden thëniet e ambasadorit të BE-së, Luigi Soreca, ambasadës së Holandës, Presidentit, qeverisë dhe opozitës në Shqipëri. Por në fund bëhet edhe një vlerësim.

Rezoluta e Parlamentit holandez i është drejtuar qeverisë së Holandës. Nëse qeveria e miraton, që zbatohet duhet edhe miratimi i Komisionit Europian. Sidoqoftë vendimi i qeverisë holandeze dhe më pas i KE, rezoluta e parlamentit holandez për rikthimin e vizave për shqiptarët hedh hije në shpresat e Shqipërisë për të hapur negociatat e anëtarësimit me BE në qershor apo pak muaj më vonë” – citon Deutsche Welle.
Shtuar më 17/04/2019, ora 23:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori