Durrës, nis takimi i 5-të Rajonal i Presidentëve
Nis sot në Durrës takimi 5-të Rajonal i Presidentëve, ku marrin pjesë katër Presidentë. Takimi ku marrin pjesë Presidenti i Shqipërisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Maqedonisë do të zhvillohet në hotel “Adriatik”.“Përqasje për shfrytëzimin praktik të mundësive për bashkëpunim rajonal më efikas” është tematika kryesore, rreth së cilës do të diskutohet në këtë Samit të pestë.


Synimi i këtij takimi është gjetja dhe shfrytëzimi i mëtejshëm i fushave me interes të përbashkët që çojnë drejt forcimit të marrëdhënjeve të fqinjësisë së mirë dhe nxitjes së bashkëpunimit rajonal midis 4 vendeve. Ky bashkëpunim është një mekanizëm thelbësor që ndikon pozitivisht në përmbushjen e aspiratës se përbashkët eurointegruese të vendeve fqinje.
Shtuar më 16/09/2013, ora 11:05
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori