Dervishaj-Cutillos: Të zbatohet heqja e taksës “fikse”
Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Sokol Dervishaj, zhvilloi një takim me Ambasadorin e Italisë, Alberto Cutillo. Ministri Dervishaj falenderoi Parlamentin dhe Qeverinë Italiane, për heqjen e taksës “fikse” dhe atë të “qarkullimit”, duke lehtësuar transportuesit e mallrave ndërkombëtare shqiptarë, por edhe duke i dhënë një shtysë rritjes së shkëmbimeve tregtare dhe industrisë fason.

Ministri Dervishaj i kërkoi Ambasadorit Cutillo, zbatimin e plotë të dekretit të heqjes së taksës “fikse”, në te gjithë pikat doganore italiane, pasi ka shqetësime nga “Shoqata e Transportuesve”, se në Portin e Barit dhe atë të Brindisit, masa nuk po aplikohet.

Nga ana e tij ambasadori Cutillo, tha se ky shqetësim do të marrë zgjidhje brënda pak ditëve, kur dekreti për taksën “fikse”, të publikohet në fletoren zyrtare bashkë me disa akte nënligjore.

Në takim u diskutua edhe për rritjen e bashkëpunimit për zhvillimin e Transportit Detar dhe potencialin e madh që mund të luajë ky sektor, në ekonominë e vendit.

Transporti hekurudhor ishte një tjetër pikë e diskutimit, ku Cutillo shprehu gadishmërinë e dhënies së asistencës teknike dhe financiare nga pala italiane.

Ministri Dervishaj dhe Ambasadori Cutillo, u ndalen edhe te Procesi i Berlinit, duke e vlerësuar si një nismë të rëndësishme për zhvillimin e rajonit të Ballkanit.

Ambasadori Cutillo tha se pala italiane mirëpret projekte konkrete në fushën e Transportit dhe Infrastrukturës, për ti diskutuar edhe në samitin e Romës që do të mbahet në qershor 2017. /albeu.com/

Shtuar më 27/09/2016, ora 15:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori