Deputete te BDI-se pa qasje ne sekretet shteterore
Albeu.com
Mbledhja e Komisionit për mbikëqyrje të punës së Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim dhe Agjencisë për Zbulim, në të cilën duheshte të shikohen raportet vjetore të këtyre shërbimeve inteligjente, u anulua për shkak se disa nga anëtarët e këtij komisioni nuk posedojnë certifikatë për të pasur qasje në informatat me karakter të klasifikuar.
“Ne si grup parlamentar jemi të pamundësuar për të diskutuar për këtë, e them këtë se unë si anëtar i komisionit nuk kam çertifikatë, mirëpo edhe zëvendësi im që është në këtë komision nuk ka çertifikatë ashtu si grup parlamentar ne jemi të pamundësuar të marrim pjesë dhe diskutojmë për raportin e vitit 2008”, u ankua Nazif Bushi, deputet i BDI-së.
Përfaqësuesit e LSDM-së në këtë komision, kërkuar prolongimine mbledhjes për shkak se raportet e AZ-së dhe DSK-së, grupi parlamentar i ka marrë sot, kështu që nuk kanë pasur kohë për t’i analizuar.
“Mendoj se në këtë moment është mirë që t’i lihet hapësirë jo vetëm LSDM-së, por të gjithë deputetëve që të shohim mirë dhe më pas të hapim debat professional lidhur me këto dy raporte”, tha Tome çingovski, deputet i LSDM-së.
Deputeti i VMRO-DPMNE-së Cvetko Grozdanov ishte kategorikisht kundër prolongimit të mbledhjes së Komisionit.
“Do të doja të tregoj edhe një herë se Komisioni punon dhe duhet të vazhdojë të punojë me atë që është rend dhe ashtu siç parashohin ligjet, pavarësisht se unë a kam apo nuk kam çertifikatë mund të marr pjesë në punën e Komisionit në atë pjesë ku kushtet lejojnë të marr pjesë në vet seancën”, këmbënguli Cvetko Grozdanov, deputet i VMRO-DPMNE-së.
“Kërkesa juaj që të punojmë për mua nuk ka problem, edhepse ka pengesa. Ka pengesa nga karakteri i respektimit të ligjeve që ju i kërkoni. E dini ju se me ligj më takon të udhëheq mbledhjen në shqip, por nuk mundem për shkak se e kam të pamundur. Kështu që unë e zgjedhi shqipen, por nuk ka kushte.”, arsyetoi Besim Dogani, kryetar i komisionit.
Që kryetari i këtij komisionit të udhëheq mbledhjen në gjuhën shqipi, si kusht ligjor është që edhe përkthyesit të posedojnë çertifikatat e nevojshme.
Drejtoresha e drejtorisë për sigurimin e informatave të klasifikuara Lidija Kostovska, në linjë telefonike për ALSAT tha se që nga momenti i dorëzimit të kërkesës për posedimin e certifikatës, drejtoria kërkon kontroll në MPB, e cila zgjat nga gjashtë muaj deri në një vit, dhe më pas drejtoria duhet të vendosë nëse u jep certifikatën deputetëve apo nëse ka nevojë për kontroll plotësues. (alsat-m)
Shtuar më 26/08/2009, ora 03:25
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori