Çfarë synojnë kinezët me blerjen e konçesionit të aeroportit "Nënë Tereza"?
Pak ditë më parë, Aeroporti Ndërkombëtar “Nënë Tereza” në Tiranë, kaloi zyrtarisht në duart e kinezëve. Negociatat kishin nisur kohë më parë, e ku pas blerjes së “Bankers Petroleum”, kinezët në këtë mënyrë shtuan prezencën e tyre në Shqipëri edhe me këtë investim.

Aeroporti i Rinasit është i vetmi në vend që deri më tani ka pasur ekskluzivitetin e fluturimeve. Pronarët e rinj synojnë ta shndërrojnë Shqipërinë në nyjë logjistike. Më konkretisht, Grupi Everbright i cili bleu të drejtën e menaxhimit të aeroportit ndërkombëtar të Tiranës, synon ta kthejë Shqipërinë në një qendër logjistike për të transportuar mallrat kineze.

Pas blerjes së aeroportit të vetëm të Shqipërisë, drejtori ekzekutiv (CEO) i Grupit Everbright, Chen Shuang, në një prononcim për CRI Shqip ka thënë: "Karakteristikë e theksuar e Shqipërisë është eksportimi i krahut të punës dhe mendoj se punësimi brenda vendit është ende një problem i madh. Nëse do të mund të përfundojmë sipas planit krijimin e qendrës logjistike, kjo gjë do të jetë në favorin e rritjes së punësimit në Shqipëri".

Grupi kinez do të vazhdojë t'i qëndrojë besnik menaxherëve ekzistues për të vazhduar punën e administrimit të kompanisë së re. Ndërkohë që blerja e Everbright-it pret miratimin e qeverisë shqiptare, drejtori ekzekutiv Chen Shuang shpreson që pas realizimit të projekteve të parashikuar, Kina mund të bëhet vendi më i madh investues në Shqipëri.

China Everbright ka themeluar katër fonde për bashkimin dhe blerjen e kompanive të tjera. Bashkimi dhe blerja e aeroportit ndërkombëtar të Tiranës u realizua nëpërmjet të katërtit që është Fondi i Infrastrukturës dhe nëse blerja rezulton e suksesshme Everbright synon që në të ardhmen të formojë "Grupin e Aeroporteve" për Europën Qendrore e Lindore.

"Ky është projekti i parë. Prandaj realizimi i tij me sukses ka rëndësi të madhe për zhvillimin e ardhshëm të biznesit tonë jashtë vendit," i tha Chen, CRI Shqip.

"Kjo është jo vetëm në favor të ndërtimit të infrastrukturës, por edhe për eksportimin e aeroplanëve të prodhuar nga Kina. Ashtu si Kina po eksporton tani në vendet e tjera trenin e saj (dhe hekurudhën) e shpejtësisë së lartë, në të ardhmen ne mund të eksportojmë edhe aeroplanët", thekson Chen.

I pyetur për vendosjen e lidhjes së transportit ajror midis Kinës dhe Shqipërisë, Chen thotë se: "Vendosja e një linje të drejtpërdrejtë fluturimi nga Pekini në Tiranë kalon përmes një procesi të ndërlikuar miratimesh, prandaj si fillim mund të përdoren aeroplanë 'charter' (për turistët)". /albeu.com/

Shtuar më 05/05/2016, ora 10:49
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori