BSH hedh në treg monedhat e reja 2000 lekëshe dhe 200 lekëshe
Banka e Shqipërisë njofton se në datën 12 shtator 2013 ka hedhurqarkullim kartëmonedhat shqiptare me vlerë nominale 2000 Lekë dhe 200 Lekë, me kurs ligjor, emetime të vitit 2012">2012. Sipas BSH, rishtypja e kartëmonedhave shqiptare me kurs ligjor, me vlerë nominale 2000 Lekë dhe 200 Lekë është miratuar me vendimin nr. 25, datë 25.04.2012">2012 të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, në mbështetje të ligjit nr. 8269, datë 23.12.1997 “Për Bankën e Shqipërisë”, i ndryshuar.

Kartëmonedha e re, me vlerë nominale 2000 Lekë, emetim i vitit 2012">2012 ka të njëjtat pamje dhe përmasa me kartëmonedhën me vlerë nominale 2000 Lekë, emetim i vitit 2007, hedhurqarkullim më 29.12.2008. Ndryshimet në emetimin e fundit qëndrojnë në trashësinë e fillit të sigurisë, i cili bëhet nga 1.5 mm në 3 mm, në vitin e emetimit në trupin e kartëmonedhës, që do të jetë “2012">2012” dhe në firmën e drejtorit të Departamentit të Emisionit. Kartëmonedha e re, me vlerë nominale 200 Lekë, emetim i vitit 2012">2012, ka të njëjtat pamje dhe përmasa me kartëmonedhën me vlerë nominale 200 Lekë, emetim i vitit 1996, hedhurqarkullim më 14.07.1997 dhe rishtypjeve të saj në vitin 2001, hedhurqarkullim më 08.04.2002 dhe në vitin 2007, hedhurqarkullim më 20.07.2009.
Shtuar më 16/09/2013, ora 11:19
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori