Bregu takon Vuçic: Interesi, do ta fusë Ballkanin në rrugën e BE-së
Sekretari i Përgjithshëm Bregu dhe Presidenti Vuçiç patën një diskutim të sinqertë dhe konstruktiv mbi bashkëpunimin rajonal në Ballkanin Perëndimor dhe u pajtuan që rajoni duhet të ecë përpara në axhendën e integrimit evropian.

Diskutimi u përqendrua në Planin Shumëvjeçar të Veprimit për Zonën Ekonomike Rajonale , të dakorduar nga Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor në Trieste 2017 që parasheh lidhje më të madhe dhe lëvizshmëri dhe më shumë investime në rajon. Kjo në mënyrë specifike i referohet Marrëveshjes së re Roaming Rajonale për Ballkanin Perëndimor, duke çuar në zero koston e roamingit deri në vitin 2021, dhe marrëveshjen për njohjen reciproke të kualifikimeve profesionale në rajon për Mjekët, Dentistëve, Arkitektëve dhe Inxhinierët.

Presidenti Vuçiç tha se Serbia do të vazhdojë të jetë një partner konstruktiv i KBR-së duke kontribuar kështu në forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe përparimit të rajonit.

"Është interesi ynë i përbashkët për të ecur përpara si një rajon që flet qartë se ne kemi nevojë për njëri-tjetrin. Qasja më efektive në integrimin e Ballkanit Perëndimor është ruajtja e lëvizshmërisë, zero tarifat e roamingut, tregtia dhe investimet drejt zonës ekonomike rajonale ", tha Bregu.


Gjatë vizitës së saj në Beograd, znj. Bregu do të takohet gjithashtu me nënkryetarin e Asamblesë Kombëtare, Veroljub Arsiq, Kryeministrin Ana Brnabić, Zëvendëskryeministri i parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq, Zëvendëskryeministër, Ministër i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit, Rasim Ljajić dhe Zëvendës Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, Mateja Norčič Štamcar.
Shtuar më 04/02/2019, ora 17:39

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori