“Brain Gain”, Topalli: Rikthimi i studentëve ka transformuar vendin
Pëlqej
Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli mori pjesë sot në konferencën e dytë rajonale “Brain Gain”, e cila mbështetet nga Bunderstagu gjerman. Në fjalën e saj Topalli u shpreh se ky program nxit të rinjtë të marrin pjesë në jetën ekonomike, sociale dhe politike të vendit.

“Kjo konferencë është mjaft e rëndësishme pasi prek një çështje nga e cila varet ndërtimi i vendeve tona. Sot ne jemi vende të lira dhe jam e vetëdijshme që secili prej jush ka bërë për mirëqënien e vendit të tij. Ky program nxit të rinjtë të marrin pjesë në jetën sociale, politike, ekonomike etj” ka theksuar Topalli.


Ndërsa i është referuar periudhës pos komuniste, Topalli theksoi se largimi i intelektualëve nga vendi çoi në një humbje të madhe ndërsa sot falë reformave është bërë i mundur rikthimi i tyre në atdhe.

“Largimi i personave të kualifikuar ishte një humbje e madhe dhe vendi u përballë dhe mungesën e kapaciteteve ndërsa sot Shqipëria ndodhet në një fazë kyçe të rëndësishme të zhvillimit të kapitalit njerëzor.
“Sot është rritur numri i studentëve në universitete dhe shumë studentë studiojnë edhe në universitetet e Europës. Investimi tek dija dhe tek edukimi nuk humbet asnjëherë. Reformat e ndërmarra janë shoqëruar me rikthimin e shumë personave të kualifikuar në atdhe, ky rikthim ka bërë të mundur një tranformim të vendit” theksoi Topalli. /albeu.com/
Shtuar më 11/05/2012, ora 09:50
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori