DETAJET/ Asnjë përfaqësues nga qeveria Rama, kush e bëri të mundur dorëzimin e Alvinit
Ditën e sotme republika Arabe Siriane ka reaguar lidhur me dorëzimin e të miturit shqiptaro-italian Alvin Berisha.

Njoftimi zyrtar bën me dije se Alvini është dorëzuar duke e konsideruar këtë produkt dhe model i bashkëpunimit konstruktiv midis Republikës Arabe Siriane dhe Federatës NdërkombëtareShoqëriveKryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe.

Në takim morën pjesë Osama-Ali, Drejtor i Zyrës së Zëvendës Ministrit Ministria e Punëve të Jashtme dhe Mërgimtarët ndërsa vihet re mungesa e ndonjë përfaqësuesi të shtetit shqiptar, Presidenti i Federatës NdërkombëtareShoqëriveKryqit të Kuq dhe Gjysmëhëna e Kuqe Italiane – Francesco-Roca, ndërsa vihjet re mungesa e ndonjë përfaqësuesi të shtetit shqiptar.

Njoftimi i plotë:

Dr. Faisal-Meqdad, Zëvendës Ministër i Punëve të Jashtme dhe Mërgimtarëve të Republikës Arabe Siriane, dorëzoi Alves, një fëmijë italian me origjinë shqiptare, i cili po mbahej në kampin Al-Hol të Presidentit të Federatës NdërkombëtareShoqëriveKryqit të Kuq dhe Gjysmëhëna e Kuqe Italiane – Francesco-Roca. Në prani të Presidentit të Gjysmëhënës së Kuqe Siriane, Khaled Behati. Gjatë takimit të Dr. Meqdad me Rokën dhe lindjen e fëmijës, Dr Al-Meqdad uroi familjarët e fëmijës, Gjysmëhënën e Kuqe Arabe Siriane dhe Federatën NdërkombëtareShoqëriveKryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe për këtë arritje, e cila përfaqësonte thelbin e vërtetë njerëzor të politikave të shtetit Sirian, duke theksuar se Siria shteti është i interesuar të adresojë këto situata humanitare bazuar në angazhimin e tij Parimet e vërteta të ligjit ndërkombëtar humanitar, ndryshe nga disa vende perëndimore që pretendojnë të respektojnë këtë ligj ndërsa mbështesin detyrimet që mbrojnë, po shfrytëzojnë dimensionin njerëzor të shantazhit politik.

Dr Al-Meqdad shprehu gatishmërinë e shtetit sirian për të siguruar të gjitha lehtësirat e nevojshme për të ndihmuar fëmijët që janë viktima të praktikave të grupeve terroriste në Siri dhe vendeve që i mbështesin ata në Evropën Perëndimore. Roça shprehu falënderimet e tij të thella për bashkëpunimin e treguar nga qeveria siriane dhe Gjysmëhëna e Kuqe Siriane Siriane për të lehtësuar kthimin e këtij fëmije në familjen e tij dhe për t’i dhënë fund vuajtjeve të tij.

Ky ishte një model i bashkëpunimit konstruktiv midis Republikës Arabe Siriane dhe Federatës NdërkombëtareShoqëriveKryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe. Të pranishmit ranë dakord të vazhdojnë të forcojnë marrëdhëniet midis Sirisë, Bashkimit Ndërkombëtar dhe Gjysmëhënës së Kuqe Siriane, në mënyrë që të shërbejnë objektivave fisnike humanitare të tre palëve dhe të bëjnë përpjekjet e nevojshme për zbatimin e ligjit ndërkombëtar humanitar. Në takim mori pjesë edhe Z. Osama-Ali, Drejtor i Zyrës së Zëvendës Ministrit Ministria e Punëve të Jashtme dhe Mërgimtarët./albeu.com/
Shtuar më 07/11/2019, ora 17:10

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori