Arkitektët kundër prishjes së Piramidës
Artitektët e Shqipërisë njëzëri kërkojnë mosshembjen e Piramidës. Sipas tyre, vendi ku sot ndodhet Qendra Ndërkombëtare e Kulturës “Pjetër Arbnori” mbart jo vetëm vlera arkitekturore urbanistike, pasi qëndron në harmoni me Bulevardin Dëshmorët e Kombit, por në të ndodhet të ekspozuara memorje historike.

Sipas artitekteve më në zë, Enver Faja dhe Maks Velo shembja e Piramidës është një gabim që do i kushtojë shumë shoqërisë.

“Në rast se ne i heqim bukurinë një objekti të arkitekturës është njëlloj sikur ti heqim njerëzimit këngën, vallen, muzikën. Ky objekt i ka këto vlera pozitive, është një formë që ndryshon nga pjesët e tjera, është një formë interesante” u shpreh arkitekti Enver Faja.
Shtuar më 10/11/2010, ora 19:47
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori