AP nis hetimin për trajtimin nga policia të studentëve pas incidentit me Ramën
Avokati i Popullit, pas sinjalizimeve për ushtrim dhune ndaj disa studentëve nga policia, të cilët u përfshinë në një incident me kryeministrin, nisi menjëherë investigimin e këtij rasti të denoncuar.

Por përfaqësueset e AvokatitPopullit fillimisht u penguan të kryejnë detyrën e tyre kushtetuese, duke mos u lejuar të hyjnë në ambientet e Drejtorisë së Policisë.

Pas qëndrimit tonë të bërë publik edhe në media, në ambientet e Drejtorisë së Policisë u lejua të hyjë vetëm njëra nga ekspertet e AvokatitPopullit.

Për këtë arsye, institucioni ynë ka nisur një tjetër hetim për të zbuluar personat dhe shkaqet e ndalimit të ekspertëve të AvokatitPopullit, për të kryer detyrën e tyre kushtetuese, atë të verifikimit nëse ndaj studentëve është ushtruar dhunë ose jo.

E ritheksojmë se askush nuk duhet të pengoje punën e AvokatitPopullit dhe zbatimin e kompetencave të tij kushtetuese, duke shkelur ligjet e Republikës së Shqipërisë dhe Konventat Ndërkombëtare. I bëjmë thirrje titullarëve të policisë që qëndrime të tilla të mos ndodhin më në të ardhmen. /albeu.com/
Shtuar më 02/11/2015, ora 17:45

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori