Edhe flamuri shqiptar në majën e Everestit (FOTO-LAJM)
Alpinistët shqiptarë kanë prekur majën e malit më të lartë në botë, atë të Everestit në datë 25 maj. Ekspedita Everest 2012 u ndërmor në kushtet më ekstreme të motit dhe të lartësisë, dhe është iniciativë me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë, e sponsorizuar nga Raiffeisen Bank dhe Vodafone Albania

Fation Plaku, Gerti Pishtari, Mateo Begeja, Gjergj Bojaxhi, Erlin Rudho dhe Xhimi Begeja, nisën në muajin Prill ngjitjen drejt pikës më të lartë të globit, për të vendosur flamurin shqiptar në zonën e flamujve, përkrahë flamujve të tjerë nga e gjithë bota. /albeu.com/

DITARI
20 maj drejt kampit të ndërmjetëm 5.700 m.
21 Maj ngjitje në ABC; 6.400 m.
22 Maj qëndrim në ABC.
23 Maj ngjitje në Kampin 1 – 7.100 m.
24 Maj ngjitje në Kampin 2 – 7.900 m
25 Maj ngjitje në Kampin 3 – 8.300 m.
25 Maj ngjitja në Majën e Everest.
Shtuar më 25/05/2012, ora 16:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori