“Albpetrol”, Prokuroria i kërkon llogari bankës amerikane
Dështimi i tenderit të shitjes së “Albpetrolit” dhe mospagesa e garancisë bankare ndaj shtetit shqiptar nga kompania e deklaruara fituese “Vetro Energy”, ka detyruar organin e akuzës t’i kërkoi llogari bankës amerikane.

Kjo e fundit, me anë të një shkrese dërguar Ministrisë së Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës, patë njoftuar se kompania fituese ka derdhur shumën e garancisë bankare prej 10 % të vlerës së tenderit, që kap shifrën e 85 milionve euro por, pas dështimit të tenderit, qeverisë shqiptare duhet t’i kalonte kjo shumë, por, banka nuk i ka transferuar.


Për këtë mos transferim, task-forca e prokurorisë ka kërkuar nga drejtësisa amerikane të pyeten drejtuesit e bankës amerikane që ndodhet në Tekxas për arsyen e mos transferimit të kësaj shume. /albeu.com/
Shtuar më 10/09/2013, ora 18:08
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori