ALARMANTE/ Më shumë se 31 mijë çifte janë divorcuar në 5 vjet
Shifrat e larta të padive për zgjidhje martese në gjykata u bënë publike për Top Channel nga një burim i ministrisë së Drejtësisë që shtoi se nga viti 2015 mes bashkëshortëve që iu drejtuan gjykatave për t’u ndarë , shumë pak kanë pranuar të pajtohen sërish. Numri i atyre qe janë pajtuar para gjyqtarit për të shpëtuar familjen është vetëm 65. Avokatja Megi Zonja pohon se shkaqet për divorc janë të ndryshme.

“Shkaku kryesor është dhuna në familje. Shkaku numër dy janë tradhtitë bashkëshortore dhe e treta vjen ekonomia; ekonomia është edhe një faktor që shpeshherë bën që çiftet të divorcohen”, shprehet Zonja.

Prej padive për zgjidhje martese 1063 janë refuzuar nga gjyqtarët me argumentin e interesit më të lartë që është interesi i fëmijëve, por ka patur raste kur gjykata ka zbuluar se padia per divorc ishte fiktive, pasi bashkëshortët kanë rënë në marrëveshje të ndahen, në mënyrë që njëri prej tyre të rimartohet jashtë vendit për të siguruar dokumentet. Ky lloj divorci po haset veçanërisht tre vitet e fundit, por palët sjellin në gjykatë shkaqe të tjera. Avokatja Zonja zbulon edhe një risi tjetër martese e më pas divorci.

“Sot femra është bërë e pavarur nga mashkulli, kërkon një fëmijë dhe më pas ato divorcohen thjesht për faktin për të pasur një fëmijë dhe ky trend po shihet sot”, përfundon avokatja. /TCH/
Shtuar më 08/10/2019, ora 20:47

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori