Akademik Artan Fuga: Rama të shkarkojë bordet dhe drejtorët e agjencive, aty fillon dialogu
Studentët ndodhën në ditën e dhjetë të protestës së tyre duke kërkuar plotësimin e tetë pikave, ndërsa kryeministri Rama thotë se ata duhet të ulen me të për të folur.

Përmes një postimi në Facebook, Akademik Artan Fuga kërkon nga Rama që fillimisht të shkarkojë drejtorët e agjencive dhe bordet, dhe aty sipas tij fillon dialogu me studentët.

Postimi i Fugës

Zoti Kryeministër!

Shkarkoni drejtorët dhe bordet e agjencive që ka mbarsur ligji për arsimin e lartë!

Kështu niset mirëbesimi jo për monolog (llogje me vetveten)
Jo për dialog (llogje mes dy palësh)
Por për konsensus (gjetje e rrugëve për të cilët gradualisht janë dakord të gjitha palët dhe aktorët e vendimmarrjes për arsimin e lartë)

Shtatë xhuxhmaxhuxhat e mbytën Borëbardhën!

Kurrë arsimi i lartë shqiptar nuk do të ngrejë kokë kur universitetet i survejojnë, kontrollojnë, torturojnë, duke u bërë palë me korrupsionin, mediokritetin, banalitetin, mbi kurrizin e studentëve agjencitë që parashikon ligji i sotëm idiot i arsimit të lartë!

Kakshi
Kakfalshi
As-cali
Qesha
e me rradhë!

Shkarkojini me shkelma në prapanicë z. Kryeministër drejtorët e tyre, kryetarët e bordeve të tyre, shpërndajini sepse për vite me radhë kanë ngrënë lekët e studentëve, të buxhetit dhe nuk kanë bërë asnjë punë, kanë gënjyer, mashtruar publikun, kanë qenë prepotentë dhe janë hequr si feudalë kinezë të perendorisë Han!

Me këta mbi krye ne jemi si neurotikët që i torturon mbiuni autoritar shtrirë nën një divan psikanalisti!

O sot o kurrë!

Kanë certifikuar mediokritetin, kanë torturuar dhe burokratizuar trupat e shëndosha të pedagogëve, nuk kanë përpunuar strategji dhe kanë luajtur
e-ka-kush-e-ka me publikun, prindërit, studentët!

Falenderojini, pastaj lehtësisht dhe butësisht jepuni një shkelm në prapanicë, simbolikisht, të ikin dhe të dalin në auditore para studentëve dhe do të shihni se do t'i marrin me huahua sepse nuk janë në gjendje të përballojnë auditoret!

Edhe ligjin e kanë bërë duke menduar për postet që do të zinin më pas!

Trafiku i influencave, korrupsioni psikologjik dhe jo vetëm, konflikti i interesit në këto agjenci të kalbura, gënjeshtra dhe hipokrizia profesionale është e padurueshme!

Ata kanë marrë jetë studentësh! I kanë duart me jetët e tyre!

Na e hiqni këtë syndyk nga qafa dhe le të krijojmë mekanizma që masin, nxisin dhe krijojnë cilësinë e vërtetë, sepse përndryshe nuk do të dëgjojnë studentët në auditore veçse folklor, historirat e një shkence të harruar dhe budallalliqe ideologjike!

Ata po marrin në humnerë universitetet, kombin, studentët dhe heshtin e heshtin në këto kohë të vrullshme sepse mjafton një audit t'u shkojë i nxjerr lakuriq përpara gjyqit të historisë!
Shtuar më 13/12/2018, ora 10:00
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori