Ajri i ndotur, policët e trafikut më të ekspozuarit
Pëlqej
Një numer i madh punonjësish të policisë rrugore kanë probleme me frymëmarrjen pasi ata janë edhe më të ekspozuarit ndaj gazrave të automjeteve qe qarkullojne ne Shqiperi.

Sipas një raporti të paraqitur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë rreth 75 % e tyre kanë probleme me rrugët e frymëmarrjes pasi shume prej tyre punojne ne normalizimin e trafikut neper qytete, ndersa rreziku me i madh shfaqet per punonjesit e kryeqytetit te cilet thithin me shume nga gazrat e prodhuara nga automjetet.

Ndërkohë që edhe fëmijët janë një kategori tjetër e cila preket nga këto siptoma. Të dhënat e paraqitura nga OBSH paqaqesin një situatë alarmante të ndotjes së ajrit në Shqipëri, i cili regjistrohet dy herë më e lartë se normat e lejuara të BE-së. Ndërsa listën e qyteteve më të ndotura të vendit tonë e kryeson Tirana. Sipas matjeve të kryera nga specialistët e ISHP-ës e cilësojnë metropolin e vendit, qytetin me ndotjen më të lartë të ajrit. Ndotje kjo që vjen kryesisht nga transporti dhe ndërtimet. /albeu.com/

Shtuar më 15/12/2011, ora 10:52
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori