A e dini se sa kryeministra ka ndryshuar Shqipëria në 102 vite?!
Përgjigja e shumicës do te ishte padyshim "JO". Portali Albeu.com boton më poshtë listën e plotë të kryeministrave të deritanishëm të Republikes së Shqipërisë që nga shpallja e pavaresisë me 28 nëntor 1912.

Ja lista e plotë me emrat dhe vitet e shërbimit si kryeministra:

Ismail Qemali (1912-1913)
Myfit Libohova (1913-1914)
Turhan Pasha Përmeti (1914)
Esat Pashë Toptani (1914)
Abdullah Rushdi (1914-1918)
Turhan Pasha Përmeti (1918-1920)
Sulejman Bej Delvina (1920)
Ilias Bej Vrioni (1920-1921)
Pandeli Evangjeli (1921)
Hasan Bej Prishtina (1921)
Omer Pasha Vrioni (1921-1922)
Xhafer Ypi (1922)
Ahmet Zogu (1922-1924)
Shefqet Bej Verlaci (1924)
Ilias Bej Vrioni (hera e 2-te) (1924)
Fan S. Noli (1924)
Ilias Bej Vrioni (hera e 3-te) (1924-1925)
Ahmet Zogu (hera e 2-te) (1925)
Kosta Kota (1928-1930)
Pandeli Evangjeli (hera e 2-te) (1930-1935)
Mehdi Bej Frashëri (1935-1936)
Kosta Kota (hera e 2-te) (1936-1939)
Shefqet Bej Verlaci (hera e 2-te) (1939-1941)
Mustafa Merlika Kruja (1941-1943)
Eqerem Bej Libohova (1943)
Maliq Bushati (1943)
Eqerem Bej Libohova (hera e 2-te) 1943
Ibrahim Bej Bicaku (1943)
Mehdi Bej Frashëri (hera e 2-te) (1943)
Rexhep Mitrovica (1943-1944)
Fiqeri Dino (1944)
Enver Hoxha (1944-1954)
Mehmet Shehu (1954-1981)
Adil Įarįani (1982-1991)
Fatos Nano (1991)
Ylli Bufi (1991)
Vilson Ahmeti (1991-1992)
Aleksander Meksi (1992-1997)
Bashkim Fino (1997)
Fatos Nano (hera e 2-te) (1997-1998)
Pandeli Majko (1998-1999)
Ilir Meta (1999-2002)
Pandeli Majko (hera e 2-te) (2002)
Fatos Nano (hera e 3-te) (2002-2005)
Sali Berisha (2005-2013)
Edi Rama (2013- vazhdon) /albeu.com/
Shtuar më 06/10/2014, ora 10:52

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori