8:45 - Rezultatet e fundit nga zgjedhjet
Albeu.com
Deri në ora 08:45 nga 4753 QV në total janë numëruar 4598. Nga numërimi i deritanishëm i votave në të gjitha QV-te në disa qarqe vihen re dallime fitoreje mes dy partive të mëdha, ndërsa në disa të tjera gara vazhdon ngushtë mes tyre. Ja detajet ...Perqindja e partive ne rang vendi

Partite Perqindja
PS 40.91%
PD 40.06%
LSI 4.81%
PR 2.09%
PSD 1.78%
PBDNJ 1.19%
PDI 0.95%
G99 0.88%
PDK 0.84%
PAA 0.83%
PDS 0.71%


Koalicionet ne rang vendi

Aleanca e Ndryshimit 46.78%
Bashkimi per Ndryshim 45.44%
A. Socialiste per Integrim 5.56%
Poli i Lirisë 1.81%

Mandate në rang vendi (Partitë)

PD 68- mandate
PS 65- mandate
LSI 4- mandate
PDBNJ 1-mandat
PDI 1-mandat
PR 1-mandat
PRRL 0-mandat
LDLNJ 0-mandat
PKONS 0-mandat
PGJ 0-mandat

Mandate në rang vendi (Koalicionet)

Aleanca për Ndryshim 70
Bashkimi për Ndryshim 66
Aleanca Socialiste për Integrim 4
Poli i Lirisë 0


Ja rezultatet sipas qarqeve:


TIRANE
Numërohen 821 QV nga 826 te tilla ne qarkun e Tiranes. Deri tani PD ka 42.28 përqind te votave, PS 42.97 përqind te votave.
LSI grumbullon 4.65 përqind te mbështetjes, ndërsa PR 1.59 përqind te votave.

Qarku Tiranë, janë gjithsej 32 mandate për deputet
15 mandate PS
15 mandate PD
1 mandat PR
1 mandat LSI

BERAT
Ne ketë qark janë për t'u numëruar gjithsej 298 qendra votimi. Ne 295 QV te numëruara ne Berat, 47.97 perqind e votave shkojnë për PS, 26.67 përqind për PD, LSI ka marre 10.85 përqind dhe PR 5.14 përqind te votave.

Qarku Berat, janë gjithsej 8 mandate për deputet
4 mandate PS
3 mandate PD
1 mandat LSI

DIBËR
PD kryeson ne Dibër pas numërimit te 313 nga 314 qendra votimi, me 48.92 përqind, ndaj 30.18 te PS,
LSI ka marre 5.27 përqind, ndërsa PLL 3.14 perqind.

Qarku Dibër, janë gjithsej 6 mandate për deputet
4 mandate PD
2 mandate PS

DURRËS
Numërohen 349 QV nga 352 te tilla ne qarkun e Durrësit. Deri tani kryeson PD me 45.7% përqind te votave, e ndjekur nga PS me 37.12 përqind te votave. LSI grumbullon 7.16 përqind te mbështetjes, ndërsa PDI ka marre 1.48 përqind, PR 2.09%

Qarku Durrës, janë gjithsej 13 mandate për deputet
7 mandate PD
5 mandate PS
1 mandat LSI

ELBASAN
Ne 548 nga 550 qe duhet te numërohen gjithsej qendra votimi ne Elbasan, 43.47 përqind e votave
shkojnë për PS, 37.26 përqind te votave për PD, LSI 4.44 përqind, PSD 2.04% përqind dhe PR 2.12 përqind.

Qarku Elbasan, janë gjithsej 14 mandate për deputet:
7 mandate PD
7 mandate PS

FIER
Ne 466 kuti te numëruara ne Fier nga 488 kuti gjithsej, 48.47% përqind e votave shkojnë per PS, 31.39% përqind te votave për PD, për LSI-ne 5.82 ndërsa për PDI-ne shkojnë 2.85 përqind te votave.

Qarku Fier, janë gjithsej 16 mandate për deputet
9 mandate PS
6 mandate PD
1 mandat LSI

GJIROKASTER
Perfundon numerimi ne qytetin jugor, Gjirokastert. Ne 285 QV te numëruara ne Gjirokastër nga 285 gjithsej, 45.98% e votave shkojnë për PS, për PD 35.69
përqind te votave, PBDNJ 4.97 përqind, LSI 1.96, PSD 1.87% dhe PR 1.88%

Qarku Gjirokastër, janë gjithsej 5 mandate për deputet
3 mandate PS
2 mandate PD

KORÇE
Gare e forte ne Korçe ku nga numërimi i 416 QV-ve nga 421 gjithsej. Rezultatet janë; Kështu PD merr 42.02 përqind te votave, për PS-ne 43.7 përqind te votave, LSI 3.39%, PSD 1.33 dhe 1.7 përqind per PBDNJ.

Qarku Korçë, janë gjithsej 12 mandate për deputet
6 mandate PS
6 mandate PD


KUKËS
Nga 216 qendra votimi nga 217 gjithsej kryeson bindshëm PD me 57.8 përqind e votave, 20.68
përqind per PS-ne, PSD 10.18 përqind dhe 3.03 përqind për PR.

Qarku Kukës, janë gjithsej 4 mandate për deputet
3 mandate PD
1 mandat PS

LEZHE
Numërohen deri tani 235 qendra votimi ne Lezhe nga 244 qendra gjithsej.
Rezultatet e deritanishme tregojnë se PD kane marre 44.19 përqind te votave, PS 30.38 %, LSI 3.42 përqind dhe PSD 3.15 përqind.

Qarku Lezhë, janë gjithsej 7 mandate për deputet
4 mandate PD
3 mandate PS

SHKODËR
Pas numërimit te 370 qendrave te votimit nga 413 gjithsej, ne Shkodër kryeson PD me 48.54 përqind te votave duke lëne pas PS me 29.34 përqind, PDK 2.87 përqind, LSI 2.66 përqind dhe PR 2.38 përqind.

Qarku Shkodër, janë gjithsej 11 mandate për deputet:
7 mandate PD
4 mandate PS

VLORË
Numërohen 344 QV ne Vlore nga 345 qendra gjithsej. Deri tani PS kryeson me 44.57%, e ndjekur me pas nga PD me 28.12%, PBDNJ 5.52%, PDI 4.61%.

Qarku Vlorë, janë gjithsej 12 mandate për deputet
6 mandate PS
4 mandate PD
1 mandat PDI
1 mandat PBDNJ
Shtuar më 01/07/2009, ora 14:50
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori