72 shqiptarë u konvertuan në grekë me para në dorë
Këshilli i Lartë i Drejtësisë tha se gjykata e Korçës u ka kthyer kombësinë shqiptare 72 personave që në mënyrë të parregullt dhe në shkelje të ligjit ishin konvertuar në grekë. Burime nga KLD, pohojne se nga inspektimi ka dalë se 72 shtetas shqiptarë kishin ndryshuar kombësinë falë abuzimeve nga një punonjës i gjendjes civile në Leskovik, i cili akuzohet se ka marrë para për çdo rast ndërhyrje në dokumente.

KLD theksoi se punonjësi i gjendjes civile në fjalë, shtetasi Filip Kocillari, është dënuar për krimin e kryer në vitin 2008.

Pas dënimit të këtij personi dhe identifikimit të shkeljeve që ishin kryer prej tij, gjykata ka rikthyer kombësinë shqiptare për 72 personat që e kishin konvertuar atë.
Shtuar më 16/02/2011, ora 15:51
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori