700 të dënuar mund të lirohen pas ndryshimeve në Kod
Pas vendimit të dhënë nga Gjykata Kushtetuese në dhjetor 2015, rreth 700 shtetas të dënuar për "mbajtje pa leje të armëve luftarake" përgjatë viteve 2013-2014, mund të rifitojnë të drejtën e rishikimit të dënimit.

Vendimi në fjalë është zbardhur dhe në të thuhet se janë shfuqizuar si antikushtetues shtesat e neneve të Kodit Penal, të bëra në 2013-2014 ku u rrit dënimi për "armëmbajtjen pa leje".

Kushtetuesja thotë se ka shfuqizuar pjesën se "mbajtja pa leje e armës", dënohen nga 7 deri në 15 vjet burg. Gjykata ka lënë në fuqi vetëm përmbajtjen e mëparshme të Kodit Penal, ku thuhet se vepra e "mbajtjes pa leje të armës luftarake", dënohet deri në 7 vjet burg.

Përfitues nga rishikimi i dënimeve mund të jenë jo vetëm të dënuarit për "armëmbajtje pa leje", por edhe ata që janë dënuar njëherësh për këtë vepër dhe për vepra të tjera si "vrasje me armën pa leje", "plagosje" apo "grabitje". /albeu.com/
Shtuar më 28/03/2016, ora 17:51
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori