42.5% e shqiptarëve thonë se korrupsioni është rritur
Pëlqej
57.9% e shqiptarëve medojnë se qeveria nuk ka kryer një punë pozitive ndërsa vetëm 42.1% shprehin mendimin se egzekutivi po punon siç duhet. Në sondazhin e organizuar nga “Euromedia Research” dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Shqipërisë rezulton se vetëm 23.6% e të pyeturve shprehen se opozita po e bën mirë detyrën kundrejt 43.8% që janë neutral dhe 32,6% që thonë se puna e saj është e negative.

Pyetjes se si ka ndikuar qeveria në procesin e liberalizimit të vizave i janë përgjigjur pozitivisht 73,2%, netral kanë qenë 22% dhe negative kanë shprehu mendimin 4,8%. Të pyetur për të njëjtën çështje për opozitën: 36,6% thonë se ka patur ndikim pozitiv; 34,9% kanë qenë neutral ndërsa 28,5% mendojnë se ka ndikuar negativisht.

Teksa e krahasojnë me një vit më parë 42,5% e të pyeturve konstatojnë se korrupsioni ka pësuar rritje në vend; 37,6% mendojnë se niveli i tij nuk ka ndryshuar dhe vetëm 19,9% thonë se ai është ulur.
Shtuar më 27/11/2010, ora 21:05
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori