25 kompani europiane shfaqin interes për terminalin multimodal
Pëlqej
Përfaqësues të 25 kompanive europiane kanë marrë pjesë sot në takimin informues mbi studimin e fizibilitetit të hartuar nga kompania italiane “Ital – Ferr”, me financim të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH).

Në takim ishin të pranishëm z. Fabio Serri - Drejtor i Zyrës së BERZH në Tiranë, z. Davor Indiç - Ekspert Bankar, përfaqësues i BERZH në Londër, përfaqësues të Bashkisë Tiranë nga Drejtoria e Përgjithshme e Projekteve Strategjike dhe Investimeve të Huaja si dhe stafi i konsulentit të huaj “ITAL-FERR” SpA. Të pranishmit u njohën me prezantimin e bëre nga konsulenti “ITAL-FERR” SpA, në lidhje me të gjitha aspektet teknike, ekonomike, financiare si edhe me procedurat e prokurimit që do të ndiqen.

Në këtë takim krahas informimit për detajet e projketi, janë tërhequr edhe opinione e propozime për përmirësimin e paketës së dokumentave të tenderit. Gjithashtu, të interesuarit kanë parë nga afër dhe ambientin ku është planifikuar ndërtimi i terminalit.

Në këtë terminal, me sipërfaqe 80.000m² do të vendoset stacioni i ri i trenit dhe stacioni i tramit, i cili do të bëjë transportin e udhëtarëve nga terminali multimodal përgjatë bulevardit të ri, deri në sheshin “Nënë Tereza”.
Shtuar më 01/10/2013, ora 17:28
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori