2 120 shqiptarë vdiqën për këtë shkak në 2016
Pëlqej
Sipas raportit të Cilësisë së ajrit në Europë 2016">2016, në Shqipëri vdiqën prej ndotjes së ajrit 2 120 persona.

Pjesa me e madhe e tyre, 2010, janë shkaktuar prej pranisë së lartë të grimcave në ajër, 10 prej tyre prej dioksidit të nitrogjenit dhe 100 prej ozonit. Në vitin 2013 numri i vdekjeve të shkaktuara nga ndotja ishte 776.

Në rajon numrin më të lartë të vdekjeve e ka Serbia, ku prej ndotjes së arjërit në 2016">2016 humbën jetën 10,730 persona, ndërsa numrin më të ulët të vdekjeve të shkaktuara nga ndotja e ka Mali i Zi, ku ndotja shkaktoi 660 vdekje sipas Raportit të Cilësisë së Ajrit2016">2016.

Në Ballkanin Perëndimor, ndotja e ajrit po shndërrohet në një problem fatal, veccanërisht prej politikave energjetike të këtyre vendeve, shkruan Euractive.

BE, e cila po punon vazhdimisht me qeveritë e Ballkanit Perëndimor për të përditësuar politikat e tyre mjedisore dhe energjitike, ka një rol të rëndëishëm.

Në vendet fqinje, MAqedoni, Malin e Zi dhe Bosnje, njerëzit kanë nisur protestat për cilësinë e ajërit që thithin. /monitor/
Shtuar më 17/07/2017, ora 14:44
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori