13 procedime për ndërtime pa leje në Fier
Në zbatim të prioriteteve dhe objektivave të Qeverisë për marrjen e masave për parandalimin e krimeve në fushën e mjedisit, strukturat e Drejtorisë së Policisë se Qarkut Fier kanë marrë masat e nevojshme për evidentimin e rasteve të ndërtimeve pa leje dhe procedimin e personave 13 personave në qytetin e Fierit.

Njoftimi i policise

Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Meçan H., vjec 54, banues në Drizë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 12.00, në fshatin Drizë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje çatinë me tjegulla të katit të dytë të banesës së tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
2. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Edmont S., vjec 39, banues në Verri Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 09.30, në fshatin Verri, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar një shtëpi banimi pa leje ndërtimi në tokën e tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
3. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal dhe u bë shpallja në kërkim e shtetasit Viktor S., vjec 46, banues në Topojë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Topojë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje një ndërtesë dy katshe. Ky shtetas nuk i është bindur urdhrit të punonjësve të policisë dhe është larguar me vrap. Po punohet për kapjen e këtij shtetasi. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” dhe “Mosbindje ndaj urdhrit të punonjësit të policisë rendit publik”, parashikuar nga nenet 199/a paragrafi pare dhe 242 të Kodit Penal.
4. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Feti M., vjec 52, banues në Gorishovë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Gorishovë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje një fabrike vaji. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
5. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Ilir Xh., vjecd 35, banues në Gorishovë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Gorishovë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje një shtëpi banimi në tokën e tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
6. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Agim B., vjec 66 banues në Gorishovë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Gorishovë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje një shtëpi banimi në tokën e tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
7. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Myzafer T., vjec 60, banues në Buzmadh Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Buzmadh, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke ndërtuar pa leje një shtëpi banimi në tokën e tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
8. Më datë 27.08.2014">2014, ora 20.00 u arrestua në flagrancë shtetasi Mezan Saliko Hasani, vjec 51, banues në Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 15.00, në lagjen “1 Maji”, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke kryer punime për ndërtimin e një sheshi parkimi, pa leje. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale parashikuar nga neni 199/a paragrafi dyte, i Kodit Penal.
9. Më datë 27.08.2014">2014, ora 21.00 u arrestuan në flagrancë shtetasit:
1. Gramos Daut Avdiaj, vjec 39, banues në Martinë Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 14.00, në lagjen “16 Prilli”, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke kryer punime për një shtesë kati në objektin e tij godinë dy katesh, pa leje. 2. Shpëtim Zeni Zyka, vjec 42, banues në Fier, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 14.00, në lagjen “16 Prilli” Fier, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Fier duke kryer punime për ndërtimin e një shtese kati në objektin në pronësi të shtetasit Gramos A., pa leje. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Fier, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi dyte, i Kodit Penal.
10. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Gjoni Gj., vjec 42, banues në Këmishtaj Lushnjë, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në fshatin Këmishtaj, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Lushnjë duke ndërtuar pa leje katin e dytë dhe të tretë mbi objektin ekzistues dyqan ushqimor dhe artikuj industrial, në pronësi të tij. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Lushnjë, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
11. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Asllan K., vjec 78, banues në Karbunarë Lushnje, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 12.00, në lagjen Karbunarë, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Lushnjë duke ndërtuar tarracën e shtëpisë së tij pa leje. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Lushnjë, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
12. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Zenel H., vjec 52, banues në Kosovë e Vogël Lushnjë, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 11.00, në fshatin Kosovë e Vogël, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Lushnjë duke ndërtuar shtëpinë e tij pa leje. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Lushnjë, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
13. Më datë 27.08.2014">2014, filloi procedimi penal në gjendje të lirë për shtetasin Dritan B., vjec 37, banues në Lushnjë, sepse më datë 27.08.2014">2014, ora 10.00, në në lagjen “Loni Dhamo”, është kapur në flagrancë nga shërbimet e Komisariatit të Policisë Lushnjë duke ndërtuar një mur rrethues me blloqe, rreth 21m të gjatë, për kufizimin e pronës dhe banesës së tij, mur i cili është në distancë të afërt me banesën e shtetasit E. L., i cili ka bërë kallëzim në Komisariatin e Policisë Lushnjë. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës se shkalles se pare Lushnjë, për veprën penale “Ndërtim i paligjshëm” parashikuar nga neni 199/a paragrafi pare, i Kodit Penal.
Shtuar më 28/08/2014, ora 11:48
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori