12 vjet pa Teodor Kekon
Sot mbushen 12 vjet nga ndarja nga jeta e Teodor Kekos, shkrimtarit qe zbuloi praninë e tjetrit, kaq thjesht, kaq butë dhe kaq poetikish.

“Janë shumë arsye të çuditshme që e rendisin poezinë e poetit pranë gëzimit, haresë dhe shpengimit emocional që jeton si pasojë e kësaj marrëdhënie me të tjerët, që nuk ka se si ta gjesh kaq hapur dhe në mënyrë kaq ngazëlluese në prozën e tij. Por ajo që bashkon poetin me prozatorin është ky terren plot reflekse shoqërore. Me poezinë e tij, Teodor Keko të udhëheq drejt shtigjeve të një qytetërimi pothuaj personal dhe të domosdoshëm. Dhe, mbi të gjitha, ai kërkon praninë e dashurisë.
Shtuar më 22/08/2014, ora 12:32
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori