E FUNDIT/ Milani shpëton në fund mes dramës (VIDEO)
01:30 - Po i afrohemi fundit, paqartesia vazhdon deri ne kutine e fundit
Albeu.com
Ja te dhënat e fundit te publikuara nga projekti i ECA-s dhe KRIIK. Rezultatet ndryshojnë minutë pas minute. Nga numërimi i deritanishëm i votave në të gjitha QV-te në disa qarqe vihen re dallime fitoreje mes dy partive të mëdha, ndërsa në disa të tjera gara vazhdon ngushtë mes tyre.Procesi ecën me ritme te ngadalta nderkohe qe kane mbetur dhe rreth 200 kuti per tu numeruar.


Perqindja e partive ne rang vendi

Partite Perqindja
PS 40.88%
PD 39.97%
LSI 4.84%
PR 2.09%
PSD 1.78%
PBDNJ 1.2%
PDI 0.96%
G99 0.78%
PDK 0.84%
PAA 0.83%
PDS 0.71%


Koalicionet ne rang vendi

Aleanca e Ndryshimit 46.75%
Bashkimi per Ndryshim 45.45%
A. Socialiste per Integrim 5.58%
Poli i Lirisë 1.81%

Mandate në rang vendi (Partitë)

PD 68- mandate
PS 65- mandate
LSI 4- mandate
PDBNJ 1-mandat
PDI 1-mandat
PR 1-mandat
PRRL 0-mandat
LDLNJ 0-mandat
PKONS 0-mandat
PGJ 0-mandat

Mandate në rang vendi (Koalicionet)

Aleanca për Ndryshim 70
Bashkimi për Ndryshim 66
Aleanca Socialiste për Integrim 4
Poli i Lirisë 0


Qendrat e Votimi të numëruara

Nga 4753 QV në total janë numëruar deri më tani 4566TIRANE
Numërohen 764 QV nga 826 te tilla ne qarkun e Tiranes. Deri tani PD ka 42.92 përqind te votave, PS 42.29 përqind te votave.
LSI grumbullon 4.75 përqind te mbështetjes, ndërsa PR 1.55 përqind te votave.

Qarku Tiranë, janë gjithsej 32 mandate për deputet
15 mandate PS
15 mandate PD
1 mandat PR
1 mandat LSI

BERAT
Ne ketë qark janë për t'u numëruar gjithsej 298 qendra votimi. Ne 295 QV te numëruara ne Berat, 47.97 perqind e votave shkojnë për PS, 26.67 përqind për PD, LSI ka marre 10.85 përqind dhe PR 5.14 përqind te votave.

Qarku Berat, janë gjithsej 8 mandate për deputet
4 mandate PS
3 mandate PD
1 mandat LSI

DIBËR
PD kryeson ne Dibër pas numërimit te 312 nga 314 qendra votimi, me 48.9 përqind, ndaj 30.21 te PS,
LSI ka marre 5.27 përqind, ndërsa PLL 3.13 perqind.

Qarku Dibër, janë gjithsej 6 mandate për deputet
4 mandate PD
2 mandate PS

DURRËS
Numërohen 349 QV nga 352 te tilla ne qarkun e Durrësit. Deri tani kryeson PD me 45.7% përqind te votave, e ndjekur nga PS me 37.12 përqind te votave. LSI grumbullon 7.16 përqind te mbështetjes, ndërsa PDI ka marre 1.48 përqind, PR 2.09%

Qarku Durrës, janë gjithsej 13 mandate për deputet
7 mandate PD
5 mandate PS
1 mandat LSI

ELBASAN
Ne 527 nga 550 qe duhet te numërohen gjithsej qendra votimi ne Elbasan, 43.48 përqind e votave
shkojnë për PS, 37.13 përqind te votave për PD, LSI 4.45 përqind, PSD 2.04% përqind dhe PR 2.12 përqind.

Qarku Elbasan, janë gjithsej 14 mandate për deputet:
7 mandate PD
7 mandate PS

FIER
Ne 454 kuti te numëruara ne Fier nga 488 kuti gjithsej, 48.54% përqind e votave shkojnë per PS, 31.44% përqind te votave për PD, për LSI-ne 5.75 ndërsa për PDI-ne shkojnë 2.62 përqind te votave.

Qarku Fier, janë gjithsej 16 mandate për deputet
9 mandate PS
6 mandate PD
1 mandat LSI

GJIROKASTER
Ne 285 QV te numëruara ne Gjirokastër nga 285 gjithsej, 45.98% e votave shkojnë për PS, për PD 35.69
përqind te votave, PBDNJ 4.97 përqind, LSI 1.96, PSD 1.87% dhe PR 1.88%

Qarku Gjirokastër, janë gjithsej 5 mandate për deputet
3 mandate PS
2 mandate PD

KORÇE
Gare e forte ne Korçe ku nga numërimi i 414 QV-ve nga 421 gjithsej. Rezultatet janë; Kështu PD merr 41.99 përqind te votave, për PS-ne 43.72 përqind te votave, LSI 3.4%, PSD 1.33 dhe 1.69 përqind per PBDNJ.

Qarku Korçë, janë gjithsej 12 mandate për deputet
6 mandate PS
6 mandate PD


KUKËS
Nga 215 qendra votimi nga 217 gjithsej kryeson bindshëm PD me 57.85 përqind e votave, 20.77
përqind per PS-ne, PSD 10.03 përqind dhe 3.07 përqind për PR.

Qarku Kukës, janë gjithsej 4 mandate për deputet
3 mandate PD
1 mandat PS

LEZHE
Numërohen deri tani 234 qendra votimi ne Lezhe nga 244 qendra gjithsej.
Rezultatet e deritanishme tregojnë se PD kane marre 44.17 përqind te votave, PS 30.38 %, LSI 3.42 përqind dhe PSD 3.16 përqind.

Qarku Lezhë, janë gjithsej 7 mandate për deputet
4 mandate PD
3 mandate PS

SHKODËR
Pas numërimit te 364 qendrave te votimit nga 413 gjithsej, ne Shkodër kryeson PD me 48.29 përqind te votave duke lëne pas PS me 29.53 përqind, PDK 2.86 përqind, LSI 2.69 përqind dhe PR 2.41 përqind.

Qarku Shkodër, janë gjithsej 11 mandate për deputet:
7 mandate PD
4 mandate PS

VLORË
Numërohen 344 QV ne Vlore nga 345 qendra gjithsej. Deri tani PS kryeson me 44.57%, e ndjekur me pas nga PD me 28.12%, PBDNJ 5.52%, PDI 4.61%.

Qarku Vlorë, janë gjithsej 12 mandate për deputet
6 mandate PS
4 mandate PD
1 mandat PDI
1 mandat PBDNJ
Shtuar më 01/07/2009, ora 07:03
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori