Arsimi 9-vjeçar, zhvillohet provimi i lirimit i Gjuhës Shqipe
Pëlqej
Nxënësit e arsimit 9-vjeçar zhvillojnë provimin e Gjuhës Shqipe. Rregullat dhe masat e sigurisë janë pothuajse të njëjtat që funksionojnë për Maturën Shtetërore. MASH ka bërë të ditur se vlerësimi i nxënësve do të bëhet me pikë, të cilat më pas do të konvertohen në notë.
Vlerësimi i testeve realizohet në ambiente që caktohen nga Drejtoria arsimore rajonale dhe do të jenë dy vlerësues, ku secili do të firmos në çdo test që vlerëson. Nëse ka ndryshim në vlerësimin mes tyre, kreu i vlerësuesve të lëndës cakton një vlerësues të tretë. /albeu.com/
Shtuar më 13/06/2012, ora 09:18
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori