Zgjidhni një përgjigje dhe zbuloni më shumë për veten tuaj
Testi i mëposhtëm përmban 4 pyetje të cilat duhet t’i përgjigjeni me një nga opsionet e dhëna. Në fund, kombinimi i gërmave do t’ju tregojë shumë rreth personalitetit tuaj.

1. Jeni i rraskapitur pasi java ka qenë më shumë se e ngarkuar me punë. Çfarë zgjidhni për të bërë gjatë fundjavës tuaj.

Merr shokët dhe i pyet për planet që kanë. Zgjidhni një restorant apo shkoni në kinema. Do që të shkosh me të gjithë bashkë. (E)

Vendos një njoftim, “Mos më shqetësoni” dhe rri në shtëpi. Shoh ndonjë episod të ri të serialit tim të preferuar, bëj dush dhe lexoj ndonjë libër. (I).

2. Cili nga përshkrimet të përshtatet më shumë?

Gjëja më e rëndësishme për mua është çfarë po ndodh tani. I kushtoj vëmendje detajeve dhe situatave reale. (S)

Faktet janë të mërzitshme. Vdes të ëndërroj dhe të krijoj skenare në mendjen time. Besoj më shumë tek intuita sesa tek informacioni. (N)

3. Një konkurent i shefit tuaj aktual po përpiqet t’ju bindë me një tjetër ofertë pune. Keni dyshime, sepse rroga atje është shumë e lartë, por stafi këtu është shumë i mirë. Çfarë vendimi do merrnit?

Do të studioj me kujdes gjithë informacionin e konkurrentit dhe do të kërkoj për këshilla. Pastaj do të listoj gjithë avantazhet dhe disavantazhet. Në të tilla raste duhet të kesh një mendje të ftohtë dhe të kthjellët. (T)

Do dëgjoj ndjenjat e mia. Përpiqem të dëgjoj zemrën. (F)

4. Kanë mbetur vetëm 2 javë nga dasma e shoqes së ngushtë. Si po shkojnë përgatitjet?

Një muaj para bëjmë gati listën e këngëve për surprizën. Shkruaj një poezi, kërkoj për rroba dhe parukiere. Duhet të jem më e bukura pas saj! (J)

Pse të përgatitem? Do bëjmë qejf dhe do shijoj festën. Fjalimin e dasmës do ta improvizoj. Gjërat më të bukura ndodhin spontanisht. (P)Tani, bëhuni gati për përgjigjet!

ESTJ- Menaxher

Praktik dhe i përmbajtur, ju pëlqen të planifikoni dhe organizoni gjithçka. Përveç të tjerave, përpiqeni gjithë kohës t’i bindni njerëzit se keni të drejtë. Besoni në fakte. Jeni të hapur për njerëz të rinj, komunikues të zotë dhe shumë socialë. Nuk harroni të kujdeseni për të afërmit tuaj dhe dini të shprehni dashurinë.

ENTJ- Drejtues

Jeta për ju është sfidë dhe ekstreme. Kështu përpiqeni ta njihni veten dhe të tjerët. Rreziku ju frymëzon për të nisur gjëra të reja. I ndjeni tendencat e reja dhe jeni të hapur ndaj ideve çdo lloj ideje. Mendoni pozitivisht dhe adhuroni sportet.

ESFJ- Mësues

Merreni vesh shumë mirë me njerëzit dhe jeni shpirti i festës. Jeni i kujdesshëm dhe gjithnjë i gatshëm për të sakrifikuar interesat tuaja për të tjerët. Jeni i pavarur dhe mund të arrini gjithçka pa ndihmën e askujt. Doni vetëm mbështetje emocionale të të afërmve tuaj.

ESTP- Punonjës rendi

“Pjesëmarrja është më e rëndësishme se fitorja.” Kjo nuk është për ju. Ti përpiqesh ti arrish objektivat e tua me çdo mënyrë. Keni forcë fizike dhe psikologjike. Keni lindur luftëtar dhe i organizuar. Dini si të dilni nga çdo situatë stresuese dhe jepni përgjigjet e duhura.

ENFJ- Mentor

Jeni emocional dhe flisni shumë me gjuhën e trupit dhe gjestet. Jeni empatik ndaj të tjerëve dhe mund të dalloni edhe pasiguritë më të vogla të tyre. Xhelozia dhe mosbesimi janë 2 tiparat tuaja gjatë një lidhjeje. Shpesh ju arrini ti përballoni eventet e papritura në jetën tuaj sepse keni aftësinë t’i ndjeni ato në avancë.

ENTP- Shpikës

Gjenerator i ideve, jeni gjithnjë duke kërkuar për diçka të re. Përshtateni lehtësisht me çdo ambient dhe jeni mjeshtër i prakticitetit. Për t’i shpëtuar rutinës shpesh ndryshoni sfërën tuaj profesionale. Çfarë është e rëndësishme për ju është se jo vetëm krijoni ide të reja, por i bindni edhe të tjerët për to.

ESFP- Politikan

Dalloni lehtësisht mundësitë e gjërave që ju rrethojnë. Shpesh përdorni edhe aftësitë tuaja për të manipuluar njerëzit. Gjatë komunikimit me njerëzit, ndiqni interesat tuaja personale. Nuk ju pëlqen të humbisni kohë dhe doni rezultate të shpejta.

ENFP- Kampion

Jeni energjik dhe me aftësi të zhvilluara krijuese. Jeni kombinum i një njeriu introvert dhe ekstrovert në të njëjtën kohë. Këshillues perfekt dhe i perceptoni siç duhet mundësitë e jetës. Keni një imagjinatë të pasur dhe IQ juaj është e lartë.

INFP- Shërues!

Harmonia juaj e brendshme dhe tipi prej ëndërrimtari vijnë gjithnjë në vend të parë. Çdo mendim i juaji vjen nga brenda, prandaj arrini t’i dalloni mirë njerëzit. Ju pëlqen të visheni mirë dhe të dukeni bukur në çdo rrethanë.

ISFP- Kompozitor

E gjeni gëzimin edhe në gjërat më të vogla duke përballuar kështu me sukses rutinën dhe monotoninë. Doni të ndjeni që të tjerët kanë nevojë për ju, prandaj zgjidhni ti ndihmoni gjithnjë. Si duroni dot konfliktet dhe përpiqeni gjithnjë që njerëzit të qeshin. Jeni me këmbë në tokë, praktikë dhe shumë besnik. S’përpiqeni kurrë të manipuloni dikë.
Shtuar më 02/10/2018, ora 20:34

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori