I ndihmoi për të firmosur trashëgiminë, kujdestarja zhvat 1/4 e pasurisë së tij
Një kujdestare që 'e drejtoi dorën' e një milionari që po vdiste, pasi nënshkroi mbi gjysmën e gjysmës së pasurisë së tij prej 1 milion dollarë për familjen e saj, u zhvesh nga fatkeqësia.

Donna Henderson thuhet se ka ndihmuar bankierin e pensionuar Marcel Chu të bëjë vullnetin e tij kur ai ishte në shtratin e tij të vdekjes, i cili ia dorëzoi asaj dhe fëmijëve të saj gjysmën e pasurisë së tij, raporton Albeu.com.

Ish-financuesi i South Woodford, East London, kishte bërë një deklarim në vitin 2008, duke ndarë pasurinë e tij midis familjes së tij të ngushtë dhe një shoku të ngushtë dhe duke mos lënë asgjë Znj. Henderson.

Por kjo ishte para se kujdestarja 'të merrte kontrollin e jetës së tij dhe përjashtoi vëllezërit e motrat e tij' gjatë vitit të fundit përpara se të vdiste, Gjykata e Lartë e Londrës e dëgjoi.

Shtatzënia "e habitshme" - e datës 9 maj 2014, vetëm dy ditë para se Marcel të vdiste në moshën 73 vjeçare - la 40 përqind të pasurisë së saj tek znj. Henderson dhe fëmijët e saj.

Por në gjyqin e Gjykatës së Lartë, Nigel Price ka shpallur tani vullnetin e pavlefshëm dhe e ka lënë kujdestarin me asgjë, përveç 85,000 £ në shpenzimet ligjore.

Një ekspert i shkrimit të dorës kishte arritur në përfundimin se nënshkrimi për vullnetin nuk ishte i Marselit.

Dhe, duke pasur parasysh gjendjen e tij, milioneri që po vdiste nuk kishte aftësi mendore kur dokumenti ishte nënshkruar, vendosi gjyqtari.

Gjykata dëgjoi se pensionisti e grumbulloi pasurinë e tij në bankë para se të tërhiqej në banesën e tij prej 700,000 dollarë në South Woodford.

Ai kishte 'një marrëdhënie relativisht të ngushtë' me vëllezërit e tij, Allen dhe Stanley Chu, dhe motrën Eva Young, për pjesën më të madhe të jetës së tij.

Dhe ai i kishte caktuar ata ekzekutues të vullnetit që ai bëri në vitin 2008.

Nën këtë vullnet, vëllezërit e motrat secili merrnin 26 për qind të pasurisë së tij, ndërsa një mbesën dhe nipin mori 14 për qind dhe një mik të ngushtë 7 për qind.

Por Marcel, i cili ka punuar për Barclays, vuajti nga sindroma e Morvanit, një kusht i rrallë autoimmune i cili shkaktoi humbje dhe konfuzion të kujtesës.

Znj. Henderson mori 'kontrollin e jetës së tij' pasi Marcel 'e përfshiu atë në kujdesin e tij.

Dhe, në 'vitin e tij të fundit', ai nuk mund të jetonte më pa ndihmë.

"Ishte mendimi përfundimtar i ekspertëve të shkrimit të shkrimit se firma nuk u shkrua nga i ndjeri," shtoi ai.

Znj. Henderson kishte organizuar hartimin e vullnetit të ri dhe pranoi se e kishte mbajtur dorën e pensionistit ndërsa e kishte nënshkruar atë.

Por ajo pohoi se ajo thjesht 'e ndihmoi' që ta vendoste emrin e tij në dokumentin e vullnetit të tij të lirë.

Duke këmbëngulur se përfundimi do të reflektojë dëshirat e tij të vërteta, znj. Henderson tha se ajo kishte thjesht 'udhëhequr dorën' dhe 'e ndihmoi për shkak të dobësisë së tij'.

Por dëshmitë e ekspertëve të shkrimeve të dorës mbështetën rastin e vëllezërve të motrave që 'ndihma' e saj me vullnetin e ri shkoi shumë larg.

Marcel vdiq vetëm pak ditë pas ekzekutimit të vullnetit. Ai kishte vuajtur nga një gjendje e rrallë autoimmune që shkaktoi humbje dhe konfuzion të kujtesës.

Ai gjithashtu kishte 'septikemi, diabet, probleme të presionit të gjakut dhe një temperaturë që mund të kishte shkaktuar delirium'. /albeu.com/
Shtuar më 30/04/2018, ora 22:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori