1.6 ton kokainë, kapet në Shkodër me çanta me para bosi i grupit
Tek të rinjtë shënohet rritje e kancerit të zorrëve
Më shumë të rinj nën 50 vjeç janë duke u diagnostikuar me kancer të zorrëve, kanë gjetur dy studime lidhur me këtë sëmundje të realizuara në vendet evropiane me të ardhura të larta.

Megjithëse numri i përgjithshëm i rasteve tek të rinjtë mbetet i ulët, studimet theksuan një rritje të shpejtë tek 20-29 vjeçarët.

Studiuesit nuk janë të qartë përse kjo po ndodh, por thonë se obeziteti dhe ushqimi jo i shëndetshëm mund të jenë faktorë.

Ekspertët u kërkuan mjekëve të mos i injorojnë simptomat në të rinjtë.

Në shumicën e Evropës, programet e shqyrtimit të kanceritzorrëve fillojnë në moshën 50 vjeç, sepse rastet e sëmundjes janë shumë më të larta në këtë grupmoshë të moshuar.

Si rezultat, vendet me programe të vendosura, si Britania e Madhe, kanë parë normat e kanceritzorrëve të bien tek mosha mbi 50 vjeç.

Por, studimet e kohëve të fundit sugjerojnë se normat tani po rriten tek personat nën 50 vjeç dhe ka pasur thirrje për fillimin e skanime nga mosha 45 vjeç, në veçanti në SHBA.
Shtuar më 19/05/2019, ora 22:03
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori