Studimet tregojnë se obeziteti është më i rrezikshëm se duhanpirja
Në një studim të kryer së fundmi nga kërkues në Britaninë e Madhe, të dhënat tregojnë se pasojat që vijnë nga obeziteti janë më të rrezikshme se sa duhanpirja.

Obeziteti është tashmë një nga problemet më serioze në drejtim të shëndetit të njeriut. Vitet e fundit kemi një rritje drastike të numrit të popullatës që vuan nga obeziteti.

Gjithmonë e më shumë konsumohen ushqime të shpejta, të pasura me yndyrna, salca të ndryshme, të shijshme për momentin por jashtëzakonisht problematike për shëndetin më vonë.

Një person obez është më pak aktiv, më pak i dëshiruar dhe më pak i stimuluar seksualisht.

Duhanpirja është faktor kryesor i rrezikshëm për sëmundjet e zemrës!

Tymi i cigares nuk ndikon vetëm duhanpirësit por edhe jo duhanpirësit. Kur ju pini duhan, njerëzit rreth jush ekspozohen ndaj rrezikut nga problemet shëndetësore, sidomos fëmijët.
Shtuar më 06/07/2019, ora 17:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori