Studim i ri: Marjuana shëron kancerin tek fëmijët
Pëlqej
Një studim i ri i kryer nga Universiteti Northwestern, ku u anketuar 288 profesionistë të kujdesit shëndetësor zbuluan se 92 për qind marihuanësi shpëton fëmijët me kancer.

Shumica dërrmuese e mjekëve thanë se do të përshkruanin marihuana mjekësore si një medikament që ndihmonte këta fëmijë me kancer.

Anketa tregoi se 92 për qind e profesionistëve të kujdesit shëndetësor ishin të gatshëm për të ndihmuar fëmijët me kancer , me anë të marihuanës mjekësore, edhe pse jo të gjithë mjekëve ju lejohet për shkak se kjo gjë duhet të ketë licesë më vete.

Vetëm një e treta e mjekëve ishin të kualifikuar për të shkruar receta mbi marjuhanën.

Ky studim u bë fillimisht tek mosht e rritura ku, vetëm tetë për qind e ofruesve pranuan ti rekomandohej ky mjekimin .Mjekët dolën në përfundim se marihuana mjekësore trajtonte ankthin, vjelljen dhe humbjen e oreksit i shkaktuar nga kanceri, transmeton albeu.com.

Po ashtu ajo i ndihmon pacientët të flenë si dhe ua përmirëson gjendjen emocionale, një mision jo fort i lehtë për dikë që lufton me një sëmundje që rrezikon t’i marrë jetën.

“Mund të mbush gjashtë receta të ndryshme të cilat mund të ndërveprojnë me njëratjetrën ose me kimioterapinë të cilës pacienti do t’i nënshtrohet. Ose thjesht mund t’i rekomandoj të provojë vetëm një ilaç'' shprehet njëri nga studiuesit.

Përmbledhja, që mori për bazë rezultatet e 288 profesionistëve, theksonte se shumica e atyre që përdornin kanabinoidë kishin përmirësime të simptomave krahasuar me pacientët që kishin marrë qetësues. /albeu.com/
Shtuar më 13/12/2017, ora 13:46
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori