Simptomat e kancerit të vezoreve të cilat nuk duhet t’i neglizhoni kurrë
Pëlqej
Simptomat e hershme të kanceritvezoreve janë të paqarta dhe mund të përfshijnë nevojën për të urinuar shumë dhe parehatinë në bark.

Ndonëse shfaqet më së shumti në moshat e mëdha, kanceri i vezoreve është një kërcënim për të gjitha grupmoshat e femrave, pasi identifikimi i simptomave dhe diagnostikimi është mjaft i vështirë.

Është një sëmundje e përhapur në të gjithë botën, por më e zakonshme në vendet e industrializuara. Më shumë se gjysma e vdekjeve nga kanceri i vezoreve ndodhin te gratë midis moshës 55 dhe 74 vjeç dhe afërsisht një e katërta e vdekjeve ndodhin te gratë midis 35 dhe 54 vjeç.

Rreziku rritet me moshën dhe ulet me numrin e shtatzënive.

Sipas mjekëve, më të rrezikuara janë gratë me histori familjare të kancerit të gjirit, edhe pse ky lloj kanceri mund të shfaqet edhe në raste të tjera.

Mjekët po ashtu pohojnë se janë veçanërisht dy simptoma që nuk duhen injoruar kurrsesi dhe që mund të jenë tregues të kanceritvezoreve: urinimi i shpeshtë dhe fryrja e vazhdueshme abdominale (e barkut).

Gratë gjithashtu mund të humbin peshë në vend të rritjes së barkut.
Shtuar më 09/05/2018, ora 17:09
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori