Shkencëtarët rikrijojnë zemrën që në qelizë
Pëlqej
Zemra e njeriut mund të jetë organi më i çmuar i njeriut por tashmë nuk është i pakrijueshëm, madje sot ky është një realitet pasi një skuadër nga “Massachusetts General Hospital” dhe “Harvard Medical School” kanë arritur të rikrijojnë zemrën e njeriut që nga qelizat me të vogla.

Studimi, i cili është publikuar në të përditshmen “Circulation research”, tregon se shkencëtarët kanë arritur të përdorin qelizat e lëkurës së një të rrituri, dhe përmes teknikës së quajtur “dërguesi RNA”, i transformon ato në dy lloje qelizash kardiake.

Shkencëtarët kanë provuar për ty javë përmes disa eksperimenteve kanë arritur në rezultate mjaft të kënaqshme ku, organi më jetësor i njeriut i rindërtuar përmes teknikave të tyre, me anë të shokut elektronik, kanë nisur të punojë. Kjo arritje mund të përbejë revolucion në botë sa i përket fushës së mjekësisë. /albeu.com/
Shtuar më 11/01/2017, ora 17:20
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori