Pse flasim në gjumë dhe si ta kontrollojmë atë (FOTO LAJM)

Çfarë na bën të flasim në gjumë

Ekspertët nuk mund të përmendin arsyen e saktë pse njerëzit flasin në gjumë. Studimet mjekësore kanë treguar se mund të zhvillohet në familje. Studimet në Finlandë dhe Japoni kanë zbuluar se binjakët shpesh përjetojnë biseda në gjumë, të cilat mund të ndodhin bashkë me ecjen në gjumë dhe ëndrrat e këqija. Disa studiues sugjerojnë që prindërit që flasin në gjumë kanë më shumë të ngjarë të kenë fëmijë që flasin.
Të flasësh në gjumë pa qenë i vetëdijshëm është shumë e zakonshme.

Studimet kanë zbuluar se deri në 66% e njerëzve kanë përjetuar episode të gjumit duke folur në një moment të jetës së tyre.

Dhe megjithëse të folurit në gjumë është zakonisht e padëmshme dhe nuk kërkon ndonjë trajtim mjekësor, kjo mund të shqetësojë partnerin tuaj dhe t’i privojë ata nga gjumi aq shumë i nevojshëm.

Ne kemi bërë disa hulumtime për të zbuluar se çfarë na bën të flasim ndërsa flemë dhe çfarë mund të bëjmë në lidhje me to tw cilat i gjeni nw fotogalerinw e mwsipwrme.

Si të kontrolloni të folurit në gjumë

Nuk ka asnjë mënyrë të njohur për të zvogëluar të folurit në gjumë, por ndryshimi i disa zakoneve mund të na ndihmojë ta marrim atë nën kontroll. Disa këshilla të gjumit të shëndetshëm përfshijnë:

-shmangia e vakteve të rënda afër kohës së gjumit
-vendosja e një shtrati komod me një dyshek dhe jastëkë cilësorë
-shmangia e kafeinës vonë pasdite dhe në mbrëmje
-mbajtja e një orari të qëndrueshëm të gjumit çdo ditë

Shtuar më 29/10/2020, ora 14:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori