Postimet ne Facebook ndihmojnë në gjetjen e problemeve shëndetësore
PostimetFacebook po arrijnë t’u ndihmojnë njerëzve edhe në identifikimin e problemeve shëndetsore.

Postimet që i bëjnë njerëzit në Facebook mund të jenë më të dobishme në parashikimin e gjendjes shëndetësore, sesa informacionet tradicionale demografike, kjo nga një studim i ri.

Hulumtuesit e Universitetit Stony Brook dhe Universiteti i Pennsylvania për sistemin shëndetësor, kanë gjetur se gjuha të cilën e përdorin njerëzit në Facebook, mund të ju ndihmojnë mjekëve dhe klinikave të parashikojnë se a vuajnë nga sëmundje të ndryshme si depresioni dhe diabeti, raporton "Independent", transmeton lajmi.net.

Ekipi i hulumtimit kanë përdoruar një përmbledhes automatikë të të dhenave për t’i grumbulluar dhe për të analizuar historinë e postimeve të Facebook-ut, pothuajse të 1000 pacientëve.

Pas marrjes dhe shqyrtimit të këtyre informatave mbi gjuhën e përdour në postimet e tyre dhe informatat demografike si gjinia dhe kosha, hulumtuesit ishin në gjendje ti identifikonin 21 gjendje shëndetësore, këto përfshinin gjendjen psiqike, ankthin dhe alkoolizimin.
Shtuar më 27/06/2019, ora 08:22
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori